Ortaöğretim öğrencileri "finansal" okuryazarlığı öğrenecek

15 Şubat 2024

A
A

“Finansal Okuryazarlık Öğretim Programı” pilot okullarda uygulanmaya başlıyor. Öğrencilere verilecek eğitim ile finans konusunda bilinç ve yetkinliklerinin artırılması hedefleniyor.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği iş birliğinde hazırlanan Finansal Okuryazarlık Öğretim Programı’nın tanıtımı ve atölye çalışması bugün yapıldı.

“Hesabını Bilen Kıbrıs” projesi kapsamında, “Finansal Okuryazarlık Öğretim Programı” yarından itibaren 4 pilot okulda uygulanmaya başlayacak.

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve 18 ay boyunca süreceği açıklanan “Hesabını Bilen Kıbrıs” “Finansal Okuryazarlık, Farkındalık ve Yetkinlik Artırma Projesi" ile bireylerin finansal okuryazarlık konusunda farkındalık, bilinç ve yetkinliklerin arttırılması hedefleniyor.

Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, İskele Ticaret Lisesi ve Güzelyurt Meslek Lisesi olmak üzere 4 pilot okulda, muhasebe ve finansman alanında eğitim alan 9’uncu sınıf öğrencilerine verilecek eğitim için öğretmenlere yönelik tanıtım etkinliği ve atölye düzenlendi.

"PARA YÖNETİMİ KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK"

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu programla para yönetimine ilişkin farkındalık, tanıtım ve motivasyonu sağlayacaklarına inanç belirterek, “Parayı korumadan, para tasarrufunu öğrenmeden gelecekteki basamakları çıkmak mümkün değildir” dedi.

Bu dönem pilot olarak meslek liselerinin muhasebe bölümünde başlayacak finansal okuryazarlık derslerinin, yakın zamanda meslek liselerinde tüm bölümlerinde ana ders, ileriki zamanlarda ise tüm öğrencilerin eğitim programlarına eklenmesi hedefini paylaşan Çavuşoğlu, tüm öğrencilerin finansal kültür ve donanıma sahip olarak yetişmesi gerektiği düşüncesini paylaştı.

Etkinlikte söz alan Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal da,  “Bu küçük ama önemli ve gerekli bir başlangıç... Yeni neslin finansal okuryazar şekilde yetişmesinin bireysel ve toplumsal anlamda olumlu etkilerini göreceğimizden eminim” şeklinde konuştu.

Öğretmenlere yönelik el kitabının da dağıtıldığı etkinlikte, sunumların ardından Finansal Okuryazarlık Öğretim Programı atölyesi yapıldı.

Hedefinde lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra, mikro işletmeler, KOBİ’ler, kadın girişimciler, çiftçiler ve emekliler olan proje Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği denetiminde KMC Danışmanlık tarafından yürütülüyor.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar