Öğrencilere ekolojik bahçeler eğitimi

12 Şubat 2024

A
A

Gazimağusa'daki altı ilkokula çevre okuryazarlığı becerilerini destekleyen ekolojik bahçeler kazandırıldı. Proje, çevre eğitimi model ve mekanizmalarının oluşturulması ve öğrencilere çevre okuryazarlığı becerileri kazandırılması amacıyla uygulanıyor.

ZgotmplZ

 Avrupa Birliği'nin finansmanıyla yürütülen Yeşil Bilezik Projesi kapsamında, Polatpaşa İlkokulu, Alasya İlkokulu, Dr. Suat Günsel İlkokulu Mağusa, Şht. Zeki Salih İlkokulu, Yeniboğaziçi İlkokulu ve Mağusa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu. Öğrenciler, bahçelerin yapım sürecine katılarak çeşitli çevre dostu yöntemlerin uygulanmasını deneyimlediler.

Ekolojik bahçeler, doğa merkezli eğitim ortamlarının olumlu etkilerinden yararlanarak öğrencilere çevre konularında deneyimsel bilgiler kazandırmayı hedefliyor.

Proje Müdürü Münise Alibeyoğlu, çocukların doğayla bağlarını güçlendirmek için doğayı merkeze alan eğitimlerin önemini vurguladı. Ekolojik bahçelerin, öğrencilere çevre dostu pratikleri öğrenme fırsatı sunduğunu belirterek, bu bahçelerin çevre eğitiminin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.

Bahçeler, çeşitli kategorilerde değerlendirilerek en iyi bahçeler belirlenecek ve ödüllendirilecek. Proje, çevre okuryazarlığı becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunarak öğrencilere ve okullara farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Yeşil Bilezik Projesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı kapsamında yürütülen bir projedir. Proje kapsamında öğrencilere ve öğretmenlere çevre okuryazarlığı eğitimleri sunulmaktadır. Savunuculuk faaliyetleri devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar