O artık yasaklı göçmen: KKTC'ye giremeyecek

14 Temmuz 2022

Güncelleme: 15 Temmuz 2022

A
A

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gönderilen, İnterpol tarafından aranan uyuşturucu baronu ve çete lideri Mark Douglas Buddle bugün KKTC'de ''yasaklı göçmen'' ilan edildi.

ZgotmplZ

Bir yıldır KKTC'de olduğu bilinen Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle'ın yakalanarak Türkiye'ye gönderildiği Türkiye basınından öğrenilmişti.

Kokain ticareti ve uyuşturucu trafiği için çete oluşturmak suçlamalarıyla Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından aranan Buddle, Türkiye'ye girmeyi denemiş, başaramayınca sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak'a gitmişti. Bu ülkelerden de "ret" yanıtı alan çete lideri KKTC'ye gelmişti.

TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

KKTC'ye bir yıl önce turist vizesiyle gelen Buddle'a ülkeye "yatırım yapacağı" gerekçesiyle dönemin içişleri bakanı tarafından oturma izni verildiği iddia edildi.

Yaklaşık 1 yıldır KKTC'de ikamet izni ile yaşayan ve dün tutuklanan Avustralya'daki kokain mafyasının liderlerinden olan Buddle, Türkiye İnterpol Europol Daire Başkanlığı yetkililerine teslim edilmek üzere geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gönderildi.

Mark Douglas Buddle’ın, işlemlerinin ardından Avustralya’ya iade edileceği bildirildi.

İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLDİ

Bu gelişmelerden sonra Mark Douglas Buddle, bugün ''yasaklı göçmen'' ilan edildi.

Bakanlar Kurulu, Avustralya makamlarınca yayınlanan mavi bülten ile aranan Buddle'ın "Organize Suç Örgütü Üyeliği", "Yasa Dışı Silah Bulundurma" ve "Kara Para Aklama" suçlarından arandığı ve KKTC Polis Genel Müdürlüğü tarafından konu şahsın KKTC'de de "Kara Para Aklama" faaliyetleri içerisinde olduğu değerlendirildiğinden dolayı, barışı ve kamu düzenini bozma olasılığı bulunduğundan "Yasaklı Göçmen" olarak ilan edilmesine ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne girmesine izin verilmemesine karar verdi.

İADE İŞLEMİ...

İnterpol’ün aradığı ve KKTC’de saklanan suçlular geçmişte de dolaylı yollarla iade edilmişti. İngiliz polisi, Kıbrıs Rum yönetiminin engellemeleri nedeniyle sessiz yöntemlerle KKTC polisi ile temasa geçerek aranan suçluların iadesini sağlıyor. KKTC’nin sadece Türkiye ile suçluları iade anlaşması bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, 1 yıldır KKTC'de yaşayan ve sınır dışı edilen Avustralya'daki kokain mafyasının liderlerinden Mark Douglas Buddle hakkında, ''kamu güvenliği açısından sakıncalı olduğu anlaşıldığı için Türkiye'ye gönderildi'' açıklamasını yapmıştı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar