Ne yaptın Beşiktaş?

5 Ekim 2023

Güncelleme: 6 Ekim 2023

A
A

Beşiktaş, Avrupa Konferans Ligi'nde 2-0 öne geçtiği maçta son 10 dakikada yediği 3 golle evinde Lugano'ya 3-2 mağlup oldu.

ZgotmplZ
Bir pozisyonda Beşiktaşlı oyuncu Vincent Aboubakar (10) ile Lugano takımı oyuncusu Jonathan Sabbatini (14) mücadele etti.
AA

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaştı.

İstanbul Tüpraş Stadı’ndaki maçta rakibi karşısında 2-0 öne geçen siyah beyazlı ekip, üstünlüğünü koruyamadı ve son 10 dakikada yediği 3 golle sahadan 3-2 yenik ayrıldı.

Beşiktaş'ın gollerini 38 ve 52'nci dakikalarda Vincent Aboubakar attı.

İsviçre ekibinin galibiyet gollerini ise 81'inci dakikada Ignacio Aliseda, 86'da Shkelqim Vladi ve 90'da Eric Bailly (kendi kalesine) kaydetti.

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncularından Valentin Rosier 61'inci dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından oyundan ihraç edildi.

Beşiktaş, D Grubu'ndaki ilk maçında Club Brugge ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken, Lugano'nun Norveç ekibi Bodo Glimt'i konuk ettiği mücadele golsüz sona ermişti.

AVRUPA'DA İLK YENİLGİ

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme turlarında oynadığı 6 maçı da kazanmıştı.

Beşiktaş, Tirana'yı 3-1 ve 2-0, Neftçi'yi 3-1 ve 2-1, Dinamo Kiev'i ise 3-2 ve 1-0'lık skorla mağlup etti. Bu karşılaşmalarda 14 kez ağları sarsan siyah-beyazlılar, kalesinde ise 5 gol gördü.

Beşiktaş, bu sezon Avrupa'da Club Brugge karşısında ilk kez beraberlik yaşamıştı.

Siyah beyazlı ekip Lugano önünde de ilk mağlubiyetini aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar