MYK 1 yaşında: Her geçen gün büyümeye devam...

22 Haziran 2022

Güncelleme: 22 Haziran 2022

A
A

MY Şirketler Grubu'nun, Kıbrıs’ın yeni medya ve yayıncılık markası MYK, 1 yaşında. MYK, farklı bir perspektiften bakış açısı sağlama vizyonu ve tarafsızlık ilkesi ile bir yıldır yayında olmanın gururunu yaşıyor…

ZgotmplZ

Alışılmış yayıncılık anlayışının dışına çıkan MYKibris.com Haber ve Yaşam Portalı, gerek içerik gerekse de görsel olarak farklı bir perspektiften bakış açısı sağlama vizyonu ve tarafsızlık ilkesi ile bir yıldır yayında olmanın gururunu yaşıyor…  

21 Haziran 2021’de yayın hayatına başlayan MYK, teyit etmediği hiçbir habere yer vermeyerek, “hız”dan öte takipçilerine en doğru haberi yayınlama gailesi taşıdı.

Ana muhalefet partisi CTP lideri Tufan Erhürman, MYK 'nın Merkez Girne ofisinde MYK Haber'in sorularını yanıtladı. 

“Bir de buradan bak” mottosuyla tarafsız yayıncılığı ile takipçilerinden takdir toplayan MYK, toplumun her kesimine kulak verdi; sosyal medya yayıncılığı değil, doğru, tarafsız, bilgilendirici içerikleriyle dijital alanda bir platform oldu.

İlk defa milletvekili  ardından da İçişleri Bakanı olan Ziya Öztürkler, Ocak 2022 erken Genel Seçimleri öncesinde MYK'da katıldığı yayında, “Bakanlık hedefiyle bu yola çıkılmaz, farklı bir politik anlayışım var” demişti.
HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ

MYK, farklı siyasi görüşleri, din veya uyruğu ayırt etmeksizin, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan veya adaya ilgisi olan her kesimin, gündemi anlaşılır şekilde takip edebileceği, kendine göre özgün içerik bulabileceği, yeni konularda fikir edinebileceği ve keşfedebileceği güvenilir bir kaynak oldu.

Her geçen gün büyümeye devam eden MYK, bir yıl boyunca yaptığı özel haberlerle de gündemi belirledi.

Ocak 2022 erken Genel Seçimleri'nde CTP'nin Girne adayı olan Ongun Talat, MYK'nın Merkez Girne ofisine konuk olmuştu. Seçimler sonrası Talat, ilk kez milletvekili olarak girdiği Meclis'te sert muhalefet yapıyor...
GÜNDEMİ BELİRLEDİK…

Sedat Peker’in “uluslararası uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu parasının KKTC’de aklanmasına” yönelik iddialarını, KKTC’deki Narkotik Müdürü ve ilgili resmi makamlarla görüşerek araştırdı.

Üçüncü dünya ülkelerinden çalışmak için KKTC’ye gelen ve Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden işçi yakınlarının yaşadıkları mağduriyetleri gündeme taşıdı.

KKTC’de kurulması planlanan ancak yasaya takılan “endüstriyel kenevir” projesini en detaylı biçimde araştırarak, KKTC’nin kazanım ve zararlarına hiçbir yorum katmadan yer verdi.

Yeniden Doğuş Partisi  Genel Başkanı ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, erken genel seçimler öncesi partisinin manifestosunu MYK stüdyolarında anlatmıştı. ​​​

Merhum kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için planlanan ve 9 buçuk yıldır bitirilemeyen “Anıt Mezar” bilmecesini yeninde gündeme getirdi.

Eğitim, Turizm, enflasyon, Kovid-19, mali ve ekonomik verilerdeki istatistikleri, Türk Ajansı Kıbrıs’a bağlı kalmadan kendi araştırma ve hesaplamalarıyla en doğru şekilde okuyucularla buluşturdu.

MYK, 23 Ocak 2022 Genel Seçimlerini an be an takip ederek, “Canlı Anlatım” ile  ilçelerden gelen tüm verileri dijital ortama taşıyarak, takipçilerine aktardı.

Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesiyle başlayan mülteci akınının KKTC’ye etkilerini; savaştan Kuzey Kıbrıs’a kaçan Ukraynalıların yaşadıklarını gerçekleştirdiği çok özel röportajlarla takipçilerine aktardı.

Sağlık eski Bakanı Ali Pilli, bakanlık yaptığı dönemde MYK Haber'e konuk oldu. Pilli, sağlıkta yaşanan sorunları öz eleştiri yaparak takipçilerimize anlattı. 

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin sorunlarını, Londra temsilcimiz aracılığıyla gündeme getirdi; onların sesi oldu.  

Bir yıldır siyasette yaşanan krizleri, hükümet değişimleri öncesinde yaşananları tüm taraflarla görüşerek objektif bir yayıncılık anlayışıyla sayfalarına taşıdı.

Engelli bireylerin KKTC'de yaşadıklarını, kamu bilinciyle hareket ederek mini bir belgeselle takipçilerine ulaştırdı.

Faili meçhul bir şekilde hayatlarını kaybeden engelli birey Meryem Topraksız ile İranlı Mina Modaresi’nin ölümlerindeki soru işaretlerini araştırdı; kamuoyu gündemine getirdi.

Siyasette, sağlıkta, ekonomide, eğitimde, trafikte, yaşanan sorunların çözümleri için uzmanların önerilerini vatandaşlarla buluşturdu.

 

RAKAMLARLA İLK YILIMIZ...

Yayın hayatına 1 yıl önce başlayan MYK, özel içerikleriyle kısa sürede Kıbrıs, Türkiye, ABD, İngiltere, Azerbaycan, Avustralya, Sudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Avrupa’nın birçok ülkesi dahil 40’ın üzerinde ülkeden trafik aldı. 25 bin üzerinde haber girişi, 500 bin üzerinde tekil kullanıcı ve 8 milyon üzerinde sayfa görüntülemesi aldı.

MY GROUP’A ÖDÜL

Bu arada MYK, 7'nci En Moda Uluslararası Ödül Töreni’nde MY Group Kıbrıs da "Kurumsal İletişim ve Başarı" dalında ödüle layık görüldü. Törende MY Group adına ödülü MYKibris.com editörleri aldı.

MYK, kuruluşunun 1’inci yıl dönümünü onurla kutlarken, toplumu bilinçlendirme misyonuna da devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar