Musk kararı takipçilerine bıraktı: Tesla'nın yüzde 10'u satılabilir

7 Kasım 2021

Güncelleme: 7 Kasım 2021

A
A

Tesla'nın sahibi Elon Musk, ülkesindeki “milyarderler vergisi”ne tepkisini Tesla'nın hisselerini satarak gösterebilir. Takipçileri onay verirse Tesla hisselerinin yüzde 10’u satılacak.

ZgotmplZ

Dünyanın en zengin ismi ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın kurucusu Elon Musk, şirketinin hisselerini satmaya hazılanıyor.

Musk, ABD'de hazırlanan “milyarderler vergisi” yasa tasarısına öfkeli.

Elon Musk, “Gerçekleşmemiş kazancın vergi kaçırmak olduğuna dair tartışmalar devam ederken sahip olduğum Tesla hisselerinin yüzde 10’unu satayım mı?” diye sordu.

62.6 milyon takipçisine Twitter üzerinden 24 saatlik bir anket hazırlayan milyarder iş insanı, çıkacak sonuca da uyacağını kaydetti.

"Evet" ve "hayır" seçeneklerinin olduğu ankete, bitmesine 7 saat kala 3 milyona yakın katılım gerçekleşti. Katılanların yüzde 56’sı Musk’ın hisselerini satmasını istedi.

Cuma günü borsaların kapanış verilerine göre Musk, sahibi olduğu 170.5 milyon hissenin yüzde 10’unu satarsa yaklaşık 21 milyar dolar (203.28 milyar TL) elde edecek.

Musk, Tesla'nın yüzde 23 hissesinin sahibi. Tesla'nın piyasa değeri ise 1 trilyon doların üzerinde bulunuyor.

Milyarderler vergisinden muaf tutulmak için Reuters’a konuşan analistler Musk’ın belirli sayıda hisseyi elinden çıkarması gerektiğini söyledi. Daha önce bu vergiyi eleştiren Musk, “Ben nakit para, maaş ya da ikramiye almıyorum. Sadece hissem var ve dolayısıyla böyle bir vergiyi ödemek için de hisse satmam gerekiyor.” ifadesini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar