Mülk sahipleri uzlaştı: Dilekkaya-Gaziköy yolunun yapımı yeniden başlıyor

26 Mayıs 2022

Güncelleme: 26 Mayıs 2022

A
A

Başbakan Üstel, yol yapım çalışması duran Dilekkaya-Gaziköy yolunun tekrardan yapımına haftaya başlanacağını açıkladı.

ZgotmplZ
Arşiv

Başbakan Ünal Üstel, yol yapım çalışmaları duran Dilekkaya ve Gaziköy yolu için Dillekkaya’da köylüler ile görüştü.

Üstel, kendisine 5 köyle ilgili itilaflı konular olmasından dolayı yol çalışmalarının durduğunu söylendiğini belirterek, KKTC ve TC Karayolları ile istişare ederek durumu yerinde görmek ve istişare etmek üzere köyleri ziyarete gittiğini kaydetti. İtilaflı olan mal sahipleri ile görüştüğünü anlatan Başbakan Üstel, şöyle devam etti:

“Bu yolları iyileştirmek için bir konsensüs sağladık. İlgili şirket ile de temas kurduk ve yolun gelecek hafta işe başlaması konusunda anlaştık.”

Gelecek hafta ilgili şirketin çalışmalara başlayacağını kaydeden Üstel, 3.5 kilometre olan yolun süratle tamamlanacağını ve köylülerin daha güvenli seyahat etmesini sağlayacaklarını belirtti.

Başbakan Ünal Üstel, Dilekkaya köyünü ziyaret ederek köylüler ile görüştü sorunlarını dinledi.
"MÜLK SAHİPLERİNİN İTİRAZLARINDAN DOLAYI DURDU"

Bölge sakinlerinden Oğuz Ceyda da, görüşme sırasında söz alarak, bir müddetten beridir Dilekkaya ile Gaziköy arasındaki asfalt yenileme çalışmalarının "mülk sahiplerinin itirazlarından dolayı" durduğunu söyledi.

Asfalt dökülmemesinden dolayı Lefkoşa’ya ulaşımı sağlayan Dilekkaya, Erdemli ve Yiğitler köylülerinin mağdur olduğuna dikkat çekti.

İki aydır sorunun devam etmesinden dolayı köylüler arasında bir gerginlik oluşmaya başladığını kaydeden Ceyda, konuyu Başbakan Ünal Üstel’e iletmemizin akabinde köyleri ziyaret ederek köylüler ile görüştüğünü belirtti.

Başbakan Ünal Üstel’in mülk sahipleri ile konuşmasının ardından bir uzlaşıya varıldığını ifade eden Ceyda, Başbakan Ünal Üstel’e teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar