Meclis'te kritik toplantı: Erhürman 'olumsuz', Özersay 'belirsiz'

5 Mayıs 2022

Güncelleme: 5 Mayıs 2022

A
A

UBP, CTP ile HP Genel Başkan ve sekreterleri yaşanan hükümet krizine ilişkine bugün Meclis’te biraraya geldiler. Toplantı sonrası Özersay ile Erhürman kısa bir açıklama yapmakla yetindiler. İşte o açıklamalar…

ZgotmplZ

Hükümet ortaklarının istifası nedeniyle yaşanan hükümet krizi, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Halkın Partisi (HP)’nin bugün Meclis’te gerçekleştirdiği toplantıda ele alındı.

3 partinin başkan ve genel sekreterlerinin Meclis’te bir araya geldiği toplantı sonrası CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile HP Genel Başkanı Kudret Özersay, basına kısa açıklama yaptılar.

Özersay, “durum değerlendirmesi” yapıldı derken, Erhürman, Kimse buradan bir Hükümet senaryosu üretmesin dedi.

“GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK”

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı'nın siyasi parti heyetleri ile yapacağı görüşmeye işaret ederek, “ülkenin genel sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını” belirtti.

“HÜKÜMET SENARYOSU ÜRETİLMESİN”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ve ülke demokrasisinin genel durumuyla ilgili, gayrı resmi bir sohbet toplantısı gerçekleştirildiğini, görüşmenin UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun daveti üzerine gerçekleştiğini de ifade etti.

Erhürman, toplantının hükümet kurma görüşmeleri çerçevesinde olmadığının altını çizdi. Erhürman, “Kimse buradan bir Hükümet senaryosu üretmesin” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar