Meclis gündemindeki üç tasarı yasalaştı

8 Mayıs 2023

Güncelleme: 8 Mayıs 2023

A
A

Gündeminde dört tasarı veya öneri bulunan Meclis Genel Kurulu, KKTC ile Türkiye arasında sağlık alanında işbirliğini içeren tasarının da olduğu üç tasarıyı onayladı.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugünkü birleşimini tamamladı.

Genel Kurul, gündeminde bulunan 5 tasarı ve öneriden üçünü onayladı.

KKTC Hükümeti ile TC Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İş Birliğine Dair Anlaşma (Onay) Yasa Tasarısı oyçokluğuyla kabul edildi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Şehit Aileleri ve Malüllere Yardım (Değişiklik) Yasa Tasarısı ise oy birliğiyle kabul edildi.

Motorlu Araçlar Yolcu Ve Eşya Taşıma (Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı madde madde görüşülüp oylanırken, tasarının üçüncü görüşmesi, ivediliği olmadığından bir sonraki birleşime kaldı.

Dernekler (Değişiklik) Yasa Önerisi de 15 Mayıs Pazartesi gününe ertelendi.

SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI NE ÖNGÖRÜYOR?

Sağlık ve tıp bilimleri alanlarında iş birliğini içeren anlaşma 20 Aralık 2022 tarihinde Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ile Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Ankara'da imzalanmıştı.

Anlaşma ile Türkiye Sağlık Bakanlığı altında kurulan ve temel görevi Türkiye’nin sağlık turizmi ve ihracatını geliştirmek olan USHAŞ şirketine KKTC sınırları içerisinde kapsamlı yetkiler verilmesinin önü açılıyor. Şirkete, KKTC Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi sarf, kozmetik vb. ürünlerin temininde öncelik tanınıyor. KKTC'de temsilcilik açması da anlaşmada yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar