Mahkeme önünde eylem: Kişmir davası süresiz ertelendi

28 Şubat 2022

Güncelleme: 28 Şubat 2022

A
A

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir’in bir buçuk sene önce yazdığı bir yazı nedeniyle hakkında 10 yıl hapis istemiyle açılan dava süresiz ertelenirken, mahkeme önünde de basın ve ifade özgürlüğü için eylem vardı. İşte detaylar...

ZgotmplZ

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir için 1 buçuk yıl önce yazdığı bir yazı nedeniyle 10 yıl hapis istemiyle açılan davanın duruşması bu sabah yapılacaktı.

Ancak dava süresiz ertelendi.

Birçok sivil toplum örgütü temsilcisi, gazeteciler, muhalif parti milletvekilleri ile siyasiler, dava nedeniyle ifade ve basın özgürlüğü için sabah saatlerinde Lefkoşa Mahkemeleri önünde eylem yaptılar.

Ali Kişmir yaptığı açıklamada, geçtiğimiz cuma günü polis ve avukatının kendisini aradığını, duruşmanın olmayacağını söylediğini belirtti.

Bu Memleket Bizim Platformu, yazdığı ve politik içerikli olduğunu belirttiği bir yazısından ötürü teminata bağlanmak talebiyle mahkeme huzuruna çıkarılacak Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir’e, genelde ise basın ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmak için eylem yaptı.

Mahkemeler önündeki eyleme Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, basın çalışanları, Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekilleri, TDP eski Başkanı Cemal Özyiğit, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri, sanatçılar da destek verdi.

“DAVA TEHDİDİ TÜM GAZETECİLERE”

Avrupa Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri

Mustafa Kuleli dava tehdidinin sadece Ali Kişmir'e değil, tüm medya kuruluşları ve gazetecilere yönelik olduğunu söyledi.

Kuleli, "Doğru bildiğini söylemekten geri adım atmaz, atmayacaktır" diyen Avrupa ve Türkiye’deki meslektaşlarının Kıbrıslı gazetecilerin yanında olduğunu kaydetti.

Eylemde "Faşizme karsı omuz omuza", Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atıldı.

Basın-Sen adına konuşan gazeteci Pınar Barut ise ülkemizde yaratılmaya çalışılan düzenin Türkiye’deki düzenin aynısı olduğunu ifade ederek, “Bugün burada, özelde sadece kalemini oynattığı için 10 yıl hapisle yargılanması istenen Gazeteci Ali Kişmir ve Türkiye’ye “güvenlik” gerekçe gösterilerek alınmayan eski Milletvekillerinden, Barış Aktivisti Doktor Okan Dağlı için, genelde ise değerlerimizi ve özgürlüklerimizi savunmak için geldik" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar