Mağusa'yı sarsan iddia: Kız arkadaşının küçük yeğenini istismar etti

29 Mart 2022

Güncelleme: 29 Mart 2022

A
A

Mağusa’da bugün bir kız çocuğuna defalarca tecavüz eden sanık hakkındaki karar açıklanırken, yine aynı kentte infial yaratan bir iddia daha ortaya atıldı. İşte detaylar…

ZgotmplZ

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kız çocuğuna cinsel saldırı ve istismar davası bugün karara bağlanırken, yine Mağusa’da infial yaratan bir çocuk istismarı iddiası daha ortaya çıktı.

İddiaya göre bu sabah saat 01:00 sıralarında, kız arkadaşının evinde kaldığı sırada evdeki 14 yaşındaki yeğenine cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen bir kişi şikayet üzerine gözaltına alındı Mahkemeye çıkarılan zanlıya 3 gün gözaltı süresi verildi.

MHA’nın haberine göre zanlı İ.G, mahkemede “ben bir şey yapmadım” diyerek kendini savundu.

Girne'de de geçtiğimiz günlerde iki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan bir adam tutuklanmıştı.

ÇOCUKLARA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR ARTIYOR…

Bu arada bugün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 yaşındaki kız çocuğuna defalarca tecavüz eden sanık Turgut Ağcabay’a 8 yıl hapis cezası verilmişti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Musa Avcıoğlu sanık hakkındaki kararı okurken, cinsel suçların artış eğiliminde olduğunu bildirmişti.

Yargıç Avcıoğlu, bu nitelikteki davaların Ağır Ceza Mahkemeleri huzurundaki sayısı 2018 yılında 19 iken, bu sayının 2019 yılında 33’e, 2020 yılında ise 38’e yükseldiğine dikkat çekti.

Avcıoğlu, bu istatistiki verileri adli ihbar olarak kabul ettiklerini kaydetti.

Avcıoğlu, ayrıca cinsel nitelikli suçların, bilhassa çocuklara karşı işlenen cinsel nitelikli suçların yaygınlaşma eğilimde olduğunu mahkemelerin gündemindeki davalardan da gözlemlediklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar