Mağusa'da binlerce kişi adalete ışık tuttu...

30 Kasım 2023

Güncelleme: 1 Aralık 2023

A
A

Şampiyon Melekler için Mağusa'da “Adalete Işık Tut” yürüyüşüne çok sayıda vatandaş katıldı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Şampiyon Melekler için Mağusa'da “Adalete Işık Tut” yürüyüşü yapıldı.

Şampiyon Meleklerin aileleri ile binlerce kişi yakın zamanda başlayacak duruşmalarda sanıkların olası kastla yargılanması talebine dikkat çekmek için meleklerin şehri Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nden (GMTMK) başlayarak Gazimağusa Kabristanlığı'na meşalelerle yürüyüş yaptı.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe aileler başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti başkan ve temsilcileri, öğrenciler, aileler ve ülkenin farklı bölgelerinden gelen vatandaşlar katıldı.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji önünden başlayan yürüyüş Mağusa’nın simgesi olan Zafer Anıtı’nda tamamlandı. Eylem sırasında meşalelerle "ADALET" yazıldı. Hukukçular yürüyüşe cübbeleriyle katılırken, Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri “İsias Ortak Davamız” pankartını taşıdı. Yürüyüşün sonunda Şampiyon Melekler için taşınan meşaleler Zafer Anıtı’nın etrafına bırakıldı. 

ESAS ŞİMDİ BAŞLIYOR 

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, burada yaptığı konuşmada “Esas şimdi başlıyor” diyerek adalete ışık tutmak, suçluların olası kastla yargılanması için Türkiye Cumhuriyeti adaletine seslenmek için yollarda olduklarını söyledi.

Karakaya, bilirkişi raporlarının da söylediği, herkesin de bildiği gerçeğin hukukun üstünlüğüyle ispatlanması için mücadele ettiklerini ifade ederek, “Deprem suçlularının cezası ancak olası kastla verilebilir” dedi.

Kamuoyuyla paylaşılan iddianame için kabul veya iade konusunda tanınan 15 günlük sürenin yarın dolacağını söyleyerek, bu nedenle bu akşam bu yürüyüşü düzenlediklerini kaydeden Ruşen Karakaya, “Gerekirse adalet yerini bulana dek, dünyanın her yerinde ve son nefesimize kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz …” şeklinde konuştu. 

Can parçaları Şampiyon Meleklerin, kısacık hayatlarında şenliklerle, kutlamalarla, spor karşılaşmalarıyla Mağusa sokaklarına neşe saçtığını söyleyen Karakaya, 6 Şubat’tan bu yana adalet ve şampiyonların adını yaşatmak için mücadele verdiklerini ifade etti.

YOKLAMA ALINDI

Konuşmasını 6 Şubat’ta kaybettikleri öğrencilerin, öğretmenlerin ve velililerin adını çağırıp yoklama alarak tamamlayan Karakaya, gözyaşlarını tutamayan kalabalığa, ''Ağlamak yok, mücadeleye devam'' diyerek seslendi.

Karakaya’dan sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı da açıklama yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, 5'i tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Kayıp yakınları ise sanıkların ''bilinçli taksir'' yerine "olası kast"tan yargılanmasını istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar