Londra'da görülmesi gereken 5 yer...

17 Haziran 2021

Güncelleme: 17 Haziran 2021

A
A

Euro 2020 finalinin de oynanacağı Londra'da mutlaka görmeniz gereken 5 yer

ZgotmplZ
BIG BEN VE WESTMINISTER SARAYI

Adını 14 tonluk çanından alan Big Ben, Augustus Pugin tarafından tasarlanmış. 11 kata ve 96,3 metrelik yüksekliğe sahip Gotik saat kulesi, sarayın 1834’te çıkan yangında ağır hasar görmesinin ardından yenileme çalışmalarının bir parçası olarak inşa edilmiş. 1859’da kullanılmaya başlanan saatin çanının sesini 14 kilometre uzaklıktan rahatlıkla duyabilirsiniz. Parlamentonun toplantılarını gerçekleştirdiği Westminster Sarayı ise ilk kez 1016 yılında kraliyet ailesi adına inşa edilmiş. 1512 ve 1834’teki yangın felaketlerinin ardından kullanılamaz hale gelen ihtişamlı yapı, günümüzdeki görünümünü 30 sene süren ve Charles Barry’nin gözetiminde gerçekleştirilen yeniden inşa çalışmaları sonucunda edinmiş. 1.100 adet odası bulunan saraya girişler St. Stephen Kulesi‘nden yapılıyor.

BRITISH MUSEUM

Sir Robert Smirke’ün tasarladığı günümüzdeki binasına 1847’de taşınan dünyaca ünlü kültürel tesisin koleksiyonu, 4 ana bölüme ayrılmış durumda. Bu bölümler arasından en yoğun ilgiyi Antik Çağ Yapıtları Bölümü çekerken, İnsanlık Müzesi adlı etnografik koleksiyon ayrı bir yapıda sergileniyor. Antik Çağ eserlerine odaklı bölümde Tarih Öncesi İngiltere, Antik Yunan, Roma, Mısır ve Orta Çağ Avrupası’na ait buluntuları inceleyebilirsiniz. Anadolu’dan getirtilen tarihi eserlerse 54 numaralı odada sergileniyor.

BUCKINGHAM SARAYI

775 odalı Buckingham Sarayı‘nın bulunduğu alana, 18. yüzyılın ilk yıllarında Westminster Dükü’nün emriyle bir konak inşa edilmiş. 150 yıl kadar özel mülkiyette kalan bu yapı, 1763 yılında III. George’un eşi için satın almasının ardından halk arasında “Kraliçe’nin Evi” adıyla anılmaya başlanmış. 19. yüzyılda çeşitli mimarların gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalarla birçok ek bölüme sahip olan saray, Kraliçe Victoria’nın 1837’de tahta çıkmasıyla birlikte kraliyet ailesinin Londra’daki ikametgahı haline gelmiş.

TOWER OF LONDON

Yapının en eski ve en önemli kısmı olan Beyaz Kule, I. William’ın emri doğrultusunda 1078 yılında inşa edilmiş. Kraliyet sarayı ve kraliyet suçlularının alıkonulduğu bir hapishane olarak tasarlanan kule, Aslan Yürekli Richard döneminde savunma duvarları ile çevrelenmiş. Sansasyonları ile ünlü Tudor Hanedanı zamanında gözden düşen Londra Kulesi, 19. yüzyıldan beri müze olarak halkın ziyaretine açık tutuluyor. Kraliyet mücevherlerinin sergilendiği müzede, hükümdarların Birleşik Krallık tahtına çıkarken kullandıkları 141 değerli eşyayı yakından görme ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.

HYDE PARK

Londra’nın kalbindeki en popüler kaçış alanlarından biri olan Hyde Park, Buckingham Sarayı‘na yürüme mesafesinde yer alıyor. 150 hektarlık alanıyla şehirdeki kraliyet parklarının en büyüğü konumundaki park, uzun süre boyunca kraliyet ailesi tarafından avlanma sahası olarak kullanılmış. 1536 yılında park haline getirilen alan, 17. yüzyılda halkın ziyaretine açılmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar