Londra'da direksiyon başında cep telefonu kullanımı arttı

30 Aralık 2022

Güncelleme: 30 Aralık 2022

A
A

Londra’da 2021’de 4 binden fazla kişinin araç kullandıkları sırada cep telefonu kullanırken yakalandıkları açıklandı. Bu bir önceki yıla göre yüzde 20’lik artış anlamına geliyor.

ZgotmplZ

İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, Londra Metropolitan Polis Teşkilatı’nın görev bölgesinde, İngiltere ve Galler’in diğer kesimlerine kıyasla en çok sayıda cep telefonuyla konuşan sürücüye ceza verildi.

İngiltere ve Galler genelinde ise cep telefonu cezası alan sürücü sayısında yüzde 10’luk artış oldu. Liberal Demokrat Parti’nin İçişleri Sözcüsü Alistair Carmichael, rakamların “Çok kaygı verici” olduğunu ve kaza sayısının da arttığını gösterdiğini vurguladı.

TELEFON UYGULAMALARI AÇMALARI YASAKLANDI

Carmichael para cezalarının yeterince caydırıcı olmadığını belirtti ve polisin daha görünür olması gerektiğini vurguladı. İngiltere’de sürücülerin cep telefonu kullanmaları 2003’te yasaklanmıştı, ancak yasa mart ayında güncellendi. Başta, sürücülerin acil durumlar dışında araç kullanırken arama yapmaları ve mesaj atmaları yasaklanmıştı. Daha sonra bu yıl 25 Mart’ta fotoğraf ve video çekmeleri, müzik listelerini karıştırmaları ve telefon uygulamaları açmaları yasaklanmıştı.

Londra’da araçta cep telefonu kullanımı arttı

BAKANA DA CEZA VERİLDİ

Bunları yaptıkları tespit edilen sürücülere 200 Sterlin para cezası ve ehliyetlerine 6 ceza puanı veriliyor. Resmi veriler, 2020 yılında İngiltere’de Cep Telefonu kullanırken dikkatleri dağılan sürücüler yüzünden 17 kişinin hayatını kaybettiğini gösteriyor.

14 Nisan’da Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Tom Tugendhat’a 1000 Sterlin para cezası verilmiş ve altı ay araç kullanması yasaklanmıştı. Uzmanlar, cep telefonu kullanan sürücülerin kaza yapma ihtimalinin dört kat arttığını söylüyor. Araştırmalar, cep telefonu kullandıktan sonra sürücülerin dikkatlerini tam anlamıyla sürüşe vermelerinin 30 saniye sürebildiğini gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar