Kur'an-ı Kerim provokasyonuna tepki: İsveçli bakanın ziyareti iptal edildi

21 Ocak 2023

A
A

İslam karşıtı gösterici Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına İsveç makamlarının izin vermesinin ardından İsveç Savunma Bakanı'nın Türkiye ziyareti iptal edildi.

ZgotmplZ

NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te Ankara'yı ikna çabalarını zorlaştıracak yeni protesto gösterilerine izin çıktı

İsveç polisi, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Rasmus Paludan’ın bugün Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılması eylemine onay verdi. 

Danimarka ve İsveç çifte vatandaşlığına da sahip olan Paludan, daha önce hem Danimarka'da hem de İsveç'te benzer protestolar düzenlemiş ve bunlardan bazıları karşı gösterilere yol açarak şiddet olaylarına sebep olmuştu.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ise, İsveç'teki TT haber ajansına yaptığı açıklamada ifade özgürlüğüne vurgu yaptı. Paludan'ın polis tarafından izin verilen protestosunun İsveç'in NATO adaylığını nasıl etkileyeceği konusunda spekülasyon yapmak istemeyen Billström, "Süreci gereksiz yere uzatan her şey elbette çok ciddiye aldığımız bir şeydir." dedi.

İsveç’te terör örgütü PKK/YPG yandaşları da 12 Ocak günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir cansız mankeni başkent Stockholm’deki belediye binasının önünde ayaklarından asmıştı.

PKK iltisaklı çevreler de Stokholm merkezinde bugün bir gösteri yapmaya hazırlanıyor.

TÜRKİYE, İSVEÇLİ BAKANIN ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Kur'an-ı Kerim provokasyonuna izin verilmesinin ardından Türkiye'nin İsveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. 

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, İsveç’in terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının eylemleri ile Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyona karşı tedbir almamasını eleştirerek "Geldiğimiz bu noktada İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar