KTAMS resti çekti: Yönetim kurulunda federasyon kurarak yerimizi alırız

23 Şubat 2024

A
A

KTAMS, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu'nda en çok kamu görevlisi üyeye sahip olmalarına rağmen temsiliyetlerinin bulunmadığı gerekçesiyle dairede tam gün greve gitti. Yasada değişiklik bekleyen KTAMS, aksi halde federasyon kuracaklarını açıkladı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kamuda en çok üyeye sahip olmalarına rağmen İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu'nda temsiliyet hakkı verilmediği için İhtiyat Sandığı'nda bir günlük greve gitti.

Eyleme, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) da destek verdi.

Sendika temsilcileri İhtiyat Sandığı Fonu'nun iyi yönetilmediğini iddia ederek, tüm kamu çalışanlarının yatırımlarının İhtiyat Sandığı'na yapılması nedeniyle kendilerinin de İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulunda temsiliyetlerinin olması gerektiğini belirtti.

"GREVİ TEMSİLİYET HAKKINI VURGULAMAK İÇİN DÜZENLEDİK"

KTAMS Başkanı Güven Bengihan İhtiyat Sandığı önünde basına yaptığı açıklamada İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulunda en çok kamu görevlisi üyeye sahip sendikanın temsiliyetinin bulunmadığını, dolayısıyla İhtiyat Sandığı Fonunda da söz hakkının bulunmadığını, grevi temsiliyet hakkını vurgulamak için düzenlediklerini söyledi.  

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulunda temsiliyet hakkı için pek çok girişim yaptıklarını kaydeden Bengihan, temsiliyet ısrarlarını “demokratik katılımcılık ilkesi” temelinde yaptıklarını ifade etti.

"BAKANLIK SENDİKALARIN TEMSİLİYETİNDEN RAHATSIZLIK DUYUYOR"

2008’de yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar Yasası'yla tüm kamu çalışanlarının yatırımlarının İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigortalara yapılmaya başladığını kaydeden Bengihan, bunun üzerine İhtiyat Sandığı Yasası'nın güncellenmesi gerektiğini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bildirmelerine rağmen yasanın güncellenmesi için adım atılmadığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın İhtiyat Sandığı Yasası'nda değişiklik istemediğini, sendikaların temsiliyetinden rahatsızlık duyduğunu ileri süren Güven Bengihan, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu'nda çoğunluğun hükümeti temsil edenlerden olduğunu belirtti. Bengihan, fonun keyfi ve siyasi maksatlarla kullanılmasına cevaz verecek durumda olunduğunu ifade etti.

Bengihan, sendikanın yasa değişiklik önerilerini de sunduklarını ancak dikkate alınmadığını ifade etti.

"DÜZENLEME YAPILMAZSA BİZ DE FEDERASYON KURACAĞIZ"

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu'nda İşçi Sendikası Federasyonu'nun iki üyelik yeri bulunduğuna işaret eden Bengihan, yasada düzenleme yapılmadığı takdirde, kamuda örgütlü diğer sendikalarla birlikte, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu'nda yer almak maksadıyla federasyon kurma noktasında adım atacaklarını belirtti.

Bengihan, öğretmen, asker, memur ve polisin haklarını savunmak için temsiliyet istediklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar