KMK'nın Kıbrıslı Rum eş Başkanı: Türk gençlerin Rum polisinden çekinmeleri kaygı verici

21 Şubat 2024

Güncelleme: 23 Şubat 2024

A
A

 İki Toplumlu Kültürel Miras Komitesi Kıbrıslı Rum eş Başkanı Sotos Ktoris, Trodos dönüşünde bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğrayan ve 3’ü yaralanan 8 Kıbrıslı Türk gencin Rum polisine şikayette bulunmaktan çekinmesinin, ''kaygı verici'' buldu.

ZgotmplZ

 İki Toplumlu Kültürel Miras Komitesi Kıbrıslı Rum eş Başkanı Sotos Ktoris, pazar günü gezmeye gittikleri Trodos dönüşünde bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğrayan ve 3’ü yaralanan 8 Kıbrıslı Türk gencin Rum polisine şikayette bulunmaktan çekinmesinin, "çok kaygı duyulması gereken bir şey" olduğuna dikkat çekti.

Rum medyasına yansıyan haberlere göre Sotos Ktoris, “8 Kıbrıslı Türk, adil muamele görmeyeceklerini düşünerek Kıbrıs makamlarına şikayette bulunmak istemedi. Çünkü bunu yaparlarsa, ne zaman Güney’e gitseler negatif ayrımcılıkla karşılaşacaklarına inanıyorlar. Kıbrıslı Türkler arasında bu algının sağlamlaşması bizi çok kaygılandırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Aynı haberlerde Rum Polisi Basın Sözcüsü Hristos Andreu'un açıklamalarına yer verildi.

Basın Sözcüsü Hristos Andreu, Trodos yakınlarındaki olayla ilgili Rum polisine ulaşan hiçbir şikayet olmadığını söyledi. Sözcü, olayın Kıbrıs Türk basınına yansımasının ardından o gün o bölgede olan kişilerden bilgi almaya çalışıldığını ancak çabanın sonuçsuz kaldığını, bölgede güvenlik kamerası olup olmadığına da bakıldığını ancak yine sonuç alınamadığını söyledi.

8 KİŞİYE TAŞLI SOPALI SALDIRI

Trodos’a gezmeye giden 20’li yaşlarda 8 Kıbrıslı Türk genç, dönüşte fotoğraf çekmek için durdukları bir parkta, Rumca konuşan bir grup kişinin sopalı ve taşlı saldırısına uğradı. 

19 Ocak Pazartesi günü meydana gelen olayda korku dolu anlar yaşayan gençlerden üçü fiziksel yara aldı. 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar