KKTC'de doğan Miraç bebek depremzede ailesinin yaşama tutunma umudu oldu

AA, 2 Mart 2023

A
A

Depremlerin ardından Hatay'dan KKTC'deki yakınlarının yanına gelen depremzede Selma ve Mehmet Gümüş çifti, burada dünyaya gelen Miraç adını verdikleri oğullarıyla yaşamlarında yeni bir sayfa açmak istiyor.

ZgotmplZ
Mehmet ve Selma Gümüş, Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen oğulları Miraç ile birlikte.
AA

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sırasında Hatay'daki evleri yıkılan Selma ve Mehmet Gümüş çiftinin Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen oğulları Miraç, aileye yaşama tutunma umudu oldu.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki evlerini yıkılmadan önce son anda terk eden Gümüş ailesi daha sonra KKTC'deki akrabalarının yanına yerleşti.

O sırada 9 aylık hamile olan Cezayir asıllı anne Selma Gümüş, Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde doğum yaparak erkek bir bebek dünyaya getirdi.

"BEBEĞİMİZLE YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ"

Önceki gün hastaneden taburcu olan anne Selma Gümüş, ailenin ilk çocuğu Miraç bebekle depremle yıkılan yaşamlarını geride bıraktıklarına inanıyor. Bebeğinin gayet sağlıklı olduğunu belirten Gümüş, "Tüm hayatımız 2 dakikalık depremde yıkıldı. Bebeğimizle yeni bir sayfa açacağız. Deprem tüm hayatımızı değiştirdi. Oğlumu Miraç Gecesi beklediğimiz için adını Miraç koymayı düşünmüştük. Depremi yaşadık, bebek kandilden sonra doğdu fakat biz adını yine de Miraç koyduk." diye konuştu.

Selma Gümüş, oğlu Miraç bebekle birlikte hayatta yeni bir sayfa açacaklarına inanıyor.
ÖĞRETMEN BABADAN KKTC'YE TEŞEKKÜR

Öğretmen olan baba Mehmet Gümüş de depreme Antakya merkezde bulunan evlerinde yakalandıklarını anlatarak Pazarcık'ta meydana gelen ilk depremde evlerini terk ettiklerini ve ardından 3 katlı binanın yıkıldığını söyledi. Eşi ve babasını depremden 3 gün sonra uçakla KKTC'ye gönderdiğini aktaran Gümüş, burada doğan ilk çocuklarının kendilerine yaşama tutunma umudu verdiğini ifade etti.

İşinin Türkiye'de olduğunu ve bir süre sonra geri döneceklerini kaydeden Mehmet Gümüş, gösterilen ilgiden ve destekten dolayı KKTC'ye teşekkür etti.

DOKTORDAN AÇIKLAMA

Doğumu gerçekleştiren Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde görevli kadın doğum uzmanı doktor Salih Kavaz, Miraç bebeğin sezaryenle dünyaya geldiğini dile getirerek annenin ve bebeğin sağlık durumlarının gayet iyi olduğuna işaret etti. Kavaz, annenin ve bebeğinin sağlık durumunun günlük takip edildiğini vurgulayarak ailenin depremzede olması nedeniyle ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar