Kızılyürek'in Erasmus+ mücadelesi: Ayrımcılığa dikkat çekti

23 Kasım 2022

Güncelleme: 23 Kasım 2022

A
A

Kızılyürek, "Kıbrıs Türk toplumu Erasmus+ programına katılabilmeli. Uzun süreden beri çalışmalarımız devam ediyor ve olumlu bir sonuç alana kadar da bu işin peşini bırakmayacağız." dedi.

ZgotmplZ Niyazi Kızılyürek / Facebook

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Niyazi Kızılyürek’in, Kıbrıs Türk toplumunun Erasmus+ programına katılabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. 

Kızılyürek’in ofisinden yapılan açıklamaya göre, Niyazi Kızılyürek, Eğitim, Kültür, Araştırma, Yenilik ve Gençlik Komiseri Mariya Gabriel ile Strazburg’da (Fransa) yer alan toplantıda, "Avrupa Birliği’nin (AB) vatandaşı olan Kıbrıslı Türklerin Erasmus+ programının dışında bırakılmalarının kabul edilemez." olduğunu belirtti.

Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin, AB’nin değerlerini gençler ve öğrenciler arasında yaymayı, eğitim kurumları arasında iş birliğini ve herkesi kucaklamayı amaçlayan bu programın kapsama alanının dışında bırakılmasının programın amaçlarıyla çeliştiği gibi, Kıbrıslı Türkleri AB’yle yakınlaştırmayı amaçlayan konsey kararlarına da ters düştüğünü söyledi.

Komiser Gabriel’in ise, konuyu yakından takip edeceğini ve kabinesinin Kızılyürek ile istişare içinde olumlu sonuç almak için elinden geleni yapacağını ifade ettiği belirtildi.

ERASMUS+ NEDİR?

Erasmus+ 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliğinin hibe programıdır. Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar