Kişmir davasında 4'üncü erteleme

24 Ocak 2024

Güncelleme: 24 Ocak 2024

A
A

Basın Emekçileri Sendikası Başkanı, gazeteci Ali Kişmir’in, yazdığı bir makaleden dolayı hakkında açılan dava 4 Mart'a ertelendi. Kişmir davasında bugüne kadar 4 duruşma gerçekleşti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir'in, yazdığı bir makaleden dolayı hakkında açılan dava, Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde görüldü.

Kişmir'i, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve Avukat Cansu N. Nazlı temsil etti.

Kişmir'in avukatı Hasan Esendağlı, davaya ilişkin Savcılık makamına müvekkilinin yazısının Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı veya komutanıyla ilgili olmadığını belirten argümanları ilettiklerini, ancak Savcılık makamının davaya devam kararı aldığını ve dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edilmesi için işlemlere devam edileceğini açıkladı.

Esendağlı, mahkemeye başvuruda bulundukları 2024 yılında bir gazetecinin yazdığı bir yazı nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp yargılanmayacaklarına dair kararın mahkemeye bırakıldığını belirtti ve müdafaalarının hazır olduğunu ifade etti.

Davanın bir sonraki duruşması 4 Mart'a ertelendi. Bu tarihte soruşturma aşamasının tanıklarının dinlenmeye başlanacağı belirtildi.

KİŞMİR DAVASI

Duruşmalar, 6 Ekim, 27 Ekim, 27 Kasım ve (bugün) 24 Ocak 2024'te yapıldı. Kişmir'in 5. duruşması 4 Mart'ta yapılacak.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde yargılanan Kişmir'in davası henüz Ağır Ceza Mahkemesi'ne aktarılmadı.

Kişmir, 6 Ekim'de yapılan ilk duruşma sonrasında, mahkeme heyetinin isteği üzerine 30 bin TL'lik kefalet senedi imzaladı.

Kişmir 10 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar