Kıbrıs'ın kültürel mirası dijital dünyaya aktarıldı

2 Haziran 2023

Güncelleme: 3 Haziran 2023

A
A

UNDP Kıbrıs’ın kültürel mirasını tanıtacak yeni web sayfasını hayata geçirdi.

ZgotmplZ

Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), bugün, Kıbrıs’ın kültürel mirasını tanıtacak yeni web sayfasını www.cyprusdigitalheritage.com adresinden hayata geçirdi.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, AB tarafından finanse edilen bu yeni girişim, Kıbrıs’ın kültürel hazinelerini korumayı, kalıcılıklarını sağlamayı ve tüm Kıbrıs halkının yanı sıra küresel ziyaretçi kitlesi için de kolayca erişilebilir hâle getirmeyi amaçlıyor.

Web sitesinin özelliklerinden biri de iki toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi (KMTK) tarafından restore edilen ve korunan kültürel miras alanlarını içeren sanal turların bulunması.

“Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumları için önemli kültürel ve tarihi değere sahip olan bu alanlar, ortak geçmişleri arasında bir köprü ve ortak bir gelecek inşa etmek için bir temel oluşturuyor.” denilen açıklamada, ziyaretçilerin artık Kıbrıs’ın görkemli tarihi mekânlarında sanal bir yolculuğa çıkabileceği,  ihtişamlarını ve önemlerini kendi evlerinin konforunda deneyimleyebilecekleri ifade edildi.

SANAL TURLARLA ANITLAR VE ARKEOLOJİK HARİKALAR KEŞFEDİLEBİLECEK

Sanal turlar sayesinde Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel mirasına ilişkin derin bir kavrayış kazanarak anıtları ve arkeolojik harikaları keşfedebilecekleri belirtilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

“Kıbrıs Dijital Miras web sitesi, ziyaretçilerin geniş bir yelpazede seçilmiş içerik arasında gezinmesine olanak tanıyan kullanıcı dostu bir arayüz sunmaktadır. Platform, sanal tur deneyimini geliştiren ve Kıbrıs’ın kültürel hazinelerinin keşfini zenginleştiren interaktif haritalar, 3D rekonstrüksiyonlar ve diğer multimedya unsurları içermektedir.

Ayrıca, Kıbrıs Dijital Mirası web sitesi eğitim, araştırmacılar ve kültür meraklıları için paha biçilmez bir kaynak olarak hizmet vermektedir. Kapsamlı veritabanı ve gelişmiş arama işlevleri, kullanıcıların Kıbrıs’ın kültürel mirasının daha iyi anlaşılmasını ve kavranmasını teşvik ederek zengin bilgilere erişmelerini sağlar.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar