Kalkanlı'da hemşire-doktor karşı karşıya: Hastalar kime emanet?

19 Mart 2022

Güncelleme: 19 Mart 2022

A
A

Kalkanlı Yaşam Evi’nde görevli doktor ve hemşireler arasında yaşandığı belirtilen sorunlar nedeniyle hastaların risk altında olduğu bildiriliyor.

ZgotmplZ
2019 Ocak ayında hizmete giren Kalkanlı Yaşam Evi'nde 65 kişiye hizmet veriliyor.
MYK Haber

Kalkanlı Yaşam Evi’nden vahim iddialar yükselmeye devam ediyor.

Yaşlılara gerekli hizmet verilmediği iddiasıyla sık sık gündem olan merkezde bu kez görevliler arasında sorunların baş gösterdiği iddia ediliyor. 

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, görevli doktorun, dün akşam yasal hakkı olmadığı halde, hemşirelerin hastalar için yaptıkları tüm işlemleri kaydettikleri deftere el koyduğunu, tüm girişimlerine ve telefonla aramalarına rağmen iade etmediğini ve telefonlarına cevap vermediğini iddia etti.

"İKİ HASTAYA MÜDAHALE İÇİN DOKTORA ULAŞILAMADI"

Özgöçmen, iddialarını şöyle sürdürdü:

“Sabah saatlerinde 2 hastada çeşitli sağlık sorunları baş göstermesi sonucu saat 08.27’de de tekrar sorumlu doktor aranmış olmasına rağmen tekrar cevap alınamamıştır. İşbu sebeplerden ötürü Kalkanlı Yaşam Evi'nde hastalar ile alakalı doğabilecek tüm sorunların sorumlusunun üyelerimizin olmayacağını, tüm bu olumsuzlukları reddettiğimizi iletirken, sorumluların ise gerek Sağlık Bakanlığı gerekse ilgili sorumlu doktorun olduğunu tarafımızdan bildiririz.”

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, Sağlık Bakanlığı’nı sorunları görmezden gelmeye devam etmekle ve hiçbir şey olmamış gibi hareket etmekle suçladı.

KALKANLI YAŞAM EVİ HAKKINDA

17 Aralık 2018 tarihinde hizmet vermeye başlayan, 17 Ocak 2019 tarihinde resmi açılışı yapılan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kalkanlı Yaşam Evi, 300 yatak kapasitesine kadar çıkabilecek durumda.

Yaşam evi kapsamında, dileyen vatandaşların yaşlı yakınlarını sabahtan akşama bırakabileceği yaşlı kreşi hizmeti de sunuluyor.

Yaşlı kişilere bakım hizmeti verilen merkezde son olarak 79 kişinin olduğu açıklanmıştı.

Görevli sağlık personeli sayısı ise öğrenilemedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar