'İstifa etmesi gereken Hasipoğlu değildi': 'Yazıklar olsun'

9 Mart 2022

Güncelleme: 9 Mart 2022

A
A

Bakan Hasipoğlu'nun isifasının ardından, CTP Genel Başkanı Erhürman 'yazıklar' yorumunu yaparken, HP Genel Başkanı Özersay ise 'İstifa etmesi gereken Hasipoğlu değildi' sözleriyle değerlendirdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

23 Ocak'ta yapılan seçimlerin ardından kurulan UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu'nda eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun yerine Hasan Taçoy'un getirilmesi, ayrıca Oğuzhan Hasipoğlu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması Türkiye ile yeni bir kriz yaşandığı iddialarını güçlendirmişti.

Başbakan Sucuoğlu ise bu iddiaları sert tepki göstererek yalanlamıştı.

Ayrıca Türkiye tarafından organize edilen 2. Antalya Diplomasi Forumu’na eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu davet edilirken, yeni Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy ise davet edilmemişti.

HASİPOĞLU İSTİFA ETTİ...

Tartışmaların ardından Oğuzhan Hasipoğlu bugün istifa etti. 

MUHALEFETTEN SERT TEPKİ

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay kabinede yapılan bu değişiklik nedeniyle tepki gösterdi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ''Sucuoğlu daha dört-beş gün önce kabinenin değişeceğine ilişkin söylentilere 'dedikodulara gülüp geçiyoruz' diye yanıt vermişti. Bugün ise Hasipoğlu'nun istifası geldi. Tam da Antalya öncesi! Hükumetin itibarı yerle bir! Yazıklar olsun!!!'' açıklamasını yaptı.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay ise, ''Faiz bey Bakanlar değişecek mi diye sorulduğunda 'birileri konuşuyor biz gülüyoruz' demişti; dahası bu iddialarla bağlantılı olarak 'Kıbrıs yalanlar rüzgarı oldu' da demişti ve nihayet dün de 'BUNALAN bir arkadaş olursa ve devam edemezse elbette değişebilir' de demişti. Belli ki Çalışma Bakanı BUNALDI ve istifa etti. Bence BUNALIP istifa etmesi gereken sevgili Oğuzhan değildi. Diyeceklerim bu kadar…'' sözleriyle yaşananları değerlendirdi.

23 Ocak seçimlerinin ardından kurulan UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Meclisi'nden Güven Oyu alarak resmen göreve başlamıştı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar