İddialar doğru çıktı, Alpargün Lefkoşa'da gözaltına alındı: İade edilecek

11 Şubat 2023

Güncelleme: 11 Şubat 2023

A
A

Adana'da, depremde yıkılan Alpargün Apartmanı'nın sahibi Hasan Alpargün Lefkoşa'da gözaltına alındı. Alpargün'ün oğluyla deprem günü KKTC'ye kaçtıkları iddia ediliyordu. Oğuldan ise haber yok. Alpargün iade edilecek.

ZgotmplZ
Hasan Alpargün (sağda) ve oğlu Hasan Can Alpargün
Facebook

Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün, Lefkoşa'da gözaltına alındı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, hakkında "Taksirle Öldürme ve Yaralamaya Neden Olmak" suçlarından arama kararı çıkarılan ve KKTC'ye kaçtığı öğrenilen Alpargün'ün, KKTC’de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olması sağlandı.

Devam eden çalışmalarda Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin euro ve 500 bin Türk Lirası'nı Türkiye'den transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın alma girişiminin olduğu belirlendi.

TRT Haber’e konuşan İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, “Yargılanması gereken isimlerin KKTC’de barınmasına asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

Türkiye İçişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde hareket ettiklerini belirten Öztürkler, “Yargılanması gereken isimlerin ’de barınmasına asla izin vermeyeceğiz. Hasan Alpargün bu akşam Türkiye’ye iade edilecek.” dedi.

Adana'da, depremde yıkılan Alpargün Apartmanı'nın sahipleri baba Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün’ün aynı gün "KKTC'ye kaçtıkları" iddia ediliyordu.

Hasan Can Alpargün ile bilgi ise bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar