İddia doğrulandı: Falyalı cinayetinde Söylemezler çetesi bağlantısı

10 Şubat 2022

Güncelleme: 10 Şubat 2022

A
A

Halil Falyalı cinayeti ile ilgili İstanbul’da gözaltına alınan üç kişiden birinin Mustafa Söylemez olduğu bildirildi.

ZgotmplZ

İş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin İstanbul'da gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalanan şüphelilerden birinin "Söylemezler çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Mustafa Söylemez olduğu öğrenildi.

Gözaltındaki diğer 2 şüphelinin ise Söylemez'e yakın kişiler olduğu belirtildi.

Dün akşam saatlerinde düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelilerin, sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

SOYKAN AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Türkiye’deki Birgün Gazetesi yazarı Timur Soykan yazdığı yazıda gözaltındaki kişilerin Söylemezler çetesi ile bağlanıtılı olduğunu bildirmişti. Soykan, "Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul’da gözaltına alınan üç kişiden birinin Mustafa Söylemez olduğu iddia ediliyor. Söylemez Kardeşler Çetesi’nin lideri olan Mustafa Söylemez 1990’lardan bugüne çok sayıda derin devlet bağlantılı olayla gündeme gelmişti" ifadelerini kullanmıştı.

Soykan, “Söylemez Kardeşler soy isimleri gibi hiç konuşmamaları, ilişkide olduklarının isimlerini vermemeleriyle ünlü. Mustafa Söylemez’in KKTC’de Halil Falyalı’nın en yakınında bulunan bir ismin verdiği ifadeler üzerine gözaltına alındığı öne sürülüyor. Gözaltına alınan diğer iki kişinin ise tetiği çekenler olduğu iddiası var. Üç kişinin sürat teknesiyle Kıbrıs’tan Türkiye’ye geçtiği de öne sürülüyor." demişti.

Bilindiği gibi dün gece İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda 3 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin Türkiye'deki işlemlerin tamamlanmasının ardından KKTC polisine teslim edileceği bildirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar