Hükümette "forum" krizi: Eski bakana giden davet Taçoy'a gitmedi

8 Mart 2022

Güncelleme: 8 Mart 2022

A
A

Dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanlarıyla dışişleri bakanlarını buluşturacak Antalya Diplomasi Forumu’na Dışişleri eski Bakanı Ertuğruloğlu davet edilmesine rağmen, yeni bakan Hasan Taçoy'a davet gitmedi.

ZgotmplZ

Devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş dünyası liderleri, akademisyenler ile düşünce kuruluşları mensuplarını bir araya getirecek olan İkinci Antalya Diplomasi Forumu, 11-13 Mart tarihlerinde düzenleniyor.

 Forum, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilecek.

2 binden fazla kişinin davet edildiği uluslararası Antalya Diplomasi Forumu’na KKTC’den de davetliler olacak.

Forum’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Erhan Arıklı, Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile bir önceki hükümette Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Tahsin Ertuğruloğlu’nun konuşma yapması bekleniyor. KKTC'den ayrıca parti başkanlarının da davet edildiği belirtiliyor.

Forum’un katılımcı listesinde Dışişleri eski Bakanı Ertuğruloğlu’nun ismi yer alırken, yeni Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy’un bulunmaması ise dikkat çekiyor.

TAÇOY’UN İSMİ LİSTEDE YOK, YENİ BİR HÜKÜMET KRİZİ Mİ?

Taçoy’un “listede” yer almaması “yeni bir kriz mi?” şeklinde yorumlanırken, birtakım çevreler de davet listesinin yeni hükümetten aylar önce oluşturulduğuna bu nedenle listede bulunmadığına işaret ediyor. Ancak Erhan Arıklı’nın yeni hükümetteki görevi ile isminin yazılması, listenin güncel olduğu anlamına geliyor.  

TÜRKİYE’NİN ERTUĞRULOĞLU ISRARI

Siyasi çevreler ise Türkiye’nin, Tahsin Ertuğruloğlu’nun görevine devam etmesi konusunda Başbakan Faiz Sucuoğlu’na ısrarcı olduğunu bu nedenle kabinenin değişeceğini iddia ediyor. 

Ancak Sucuoğlu bu iddialara ilişkin yaptığı açıklamada “Birileri konuşuyor, biz gülüyoruz... Sadece izliyoruz” diyerek yanıt vermişti.

Dünyaca ünlü uluslararası bir organizasyona Taçoy’un davet edilmemesi, bu iddiaları doğrular nitelikte.

 

"DAVET ALMADIM, KRİZ YOK"

MYK Haber’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy da Antalya Diplomasi Forumu’na davet almadığını doğruladı.

Taçoy, “Foruma davetli listesi önceden hazırlandığı için önceki Dışişleri Bakanı davet edildi. Ancak ben böyle bir davet almadım. Sonuçta bizden birileri katılacak” dedi. 

Bakan Erhan Arıklı'nın katılımcı listesinde "Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı" olarak titrinin güncellendiğini hatırlattığımız Taçoy, "Onlar daha önce parti genel başkanları olarak davet almıştı" şeklinde yanıt verdi.

"Sucuoğlu hükümeti ile aranızda bir kriz mi var?" sorusuna da yanıt veren Bakan Taçoy, "Böyle bir şey yok" dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar