Hükümete tavsiye ve uyarı bir arada: Geç olmadan destek ver

9 Haziran 2022

Güncelleme: 9 Haziran 2022

A
A

Erhürman, son akaryakıt zammının ardından hükümete seslenerek, ileride maliyetin büyümemesi için üreticiye şimdiden destek verilmesini istedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümete, üreticiyi akaryakıt konusunda planlı ve denetimli şekilde destekleme çağrısı yaptı.

Erhürman, bu destek verilmediği takdirde, Maliye'nin kısa ve orta vadedeki kaybının, şimdi vermesi gereken destekten çok daha büyük olacağını belirtti.

CTP lideri, son gelen akaryakıt zammının ardından kişisel sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

"Euro dizele 5 TL'ye yakın zam. Bu, üreticileri fena vurur. Pek çok üreticiyi bitme noktasına getirir, bitmeyen de bu girdi maliyetini fiyatlarına yansıtmak zorunda kalır, birçok şey daha zamlanır.

Üreticiyi akaryakıt konusunda planlı ve denetimli şekilde desteklemek zorundasınız. Bu asla popülist bir söylem değil bu arada! Çünkü bu desteği vermezseniz, üretimden kopacaklarla ve piyasada oluşacak hayat pahalılığı ile birlikte Maliyenin hem kısa hem de orta vadedeki kaybı şimdi vermesi gereken destekten çok daha büyük olacak!"

Akaryakıt fiyatları bugün itibarıyla yaklaşık 2,5 TL ile 5 TL arasında zam yapılmıştı. Son zamla 95 oktan benzinin litresi 23.54’ten, 26 TL’ye, 98 oktan benzinin litresi 23.81’den 26.28 TL’ye, euro dieselin litresi 22.19’dan 27 TL’ye, gaz yağının litresi 21.58’den 25,50 TL’ye yükselmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar