Helin cinayeti zanlısı Altundağ 3 aylığına cezaevine gönderildi

3 Şubat 2023

Güncelleme: 3 Şubat 2023

A
A

İskele Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan Zehie Helin Reessur'un cinayet zanlısı Sefer Buğra Altundağ'ın 3 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verildi.

ZgotmplZ

16 yaşındaki Zehie Helin Reessur cinayetinin zanlısı Sefer Buğra Altundağ, tutukluluk süresinin dolması nedeniyle bugün yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.

İskele Kaza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Altundağ'ın 3 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verildi.

Soruşturma Subayı Müfettiş Muavini Erdim Kara mahkemede verdiği  ifadede, zanlının iki kez verdiği gönüllü ifadesinde olayları itiraf ettiğini,  pek çok emare toplandığını ve cep telefonlarının incelemeye alındığını anlattı. Kara, tahkikatın devam ettiğini, zanlının poliste tutuklu bulundurmasına gerek kalmadığını belirtti ve cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlının avukatı Yünsal İlhan da tahkikatın tamamlanması için zanlının cezaevine gönderilmesine itirazı olmadığını belirtti.

Yargıç Şevket Gazi de tahkikatın devam ettiği ve zanlının poliste tutuklu kalmasına gerek görülmediğinden zanlıyı 3 ayı geçmemek koşuluyla cezaevine gönderdi.

Üçüncü kez mahkemeye çıkarılan 21 yaşındaki katil zanlısı Altundağ hakkında, yakalanmasının ardından çıktığı ilk duruşmada bir gün, ikinci duruşmada ise 7 gün tutukluluk emri verilmişti. 

ZEHİE HELİN REESSUR CİNAYETİ

Gazimağusa Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur, 25 Ocak sabahı İskele'de bir inşaata öldürülmüş halde bulunmuş, cinayet zanlısı olduğu belirlenen 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ, kaçtığı Güney Kıbrıs'ta yakalanarak, KKTC polisine teslim edilmişti.

Mahkemeye çıkarılan zanlının, Reessur'u önce kafasına çekiçle, sonra boğazına boruyla vurup öldürdüğü açıklanmıştı.

Yapılan otopsisinde Reessur'un ölüm sebebinin “küt cisimle vurmaya bağlı olarak gelişen kafa kemiği kırığı, beyin kanaması ve iç organ yaralanması” sonucu olduğunun tespit edildiği bildirilmişti.

Reessur, Gazimağusa'da toprağa verilmişti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar