Hayvancılar dediğini yaptı, Saray önüne gübre döktü: İşte o görüntüler...

12 Mayıs 2022

Güncelleme: 12 Mayıs 2022

A
A

Cumhurbaşkanlığı kapısına hayvan gübresi döken 4 hayvancı ile SÜTEK önünde eylem yapan 2 hayvancı tutuklandı.

ZgotmplZ

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, mali sorunlarına çözüm bulundığını gerekçe göstererek, Cumhurbaşkanlığı kapısına hayvan gübresi döktü.

Polisler, hayvancıların bindiği pikap kasasındaki çuval içerisinde bulunan gübreleri döktürmemek için büyük çaba sarfetti.

Yaşanan arbede sonrası Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ile üç birlik üyesi tutuklandı.

Yaşananlar görüntülere böyle yansıdı...

İKİ KİŞİ DE SÜTEK ÖNÜNDE TUTUKLANDI

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği üyeleri, benzer şekilde Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) önünde de eylem gerçekleştirdi.

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, SÜTEK önünde eylem yapan birlik üyesi iki kişi tutuklandı.

Eylemcilerin tutuklanma gerekçesinin, gübre dökerek, genel rahatsızlık ve uygunsuz, tavır hareket suçları olduğu belirtildi.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Mustafa Naimoğulları sabah saatlerinde TAK’a yaptığı açıklamada, bugün tepki eylemlerine başlayacaklarını belirterek, hükümet kurulmasının ardından haftaya genel eylem planladıklarını açıklamıştı.

Naimoğulları, salı günü Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde basın açıklamasında ise, perşembe gününe kadar hayvancıların mali sorunlarına çözüm bulunmadığı takdirde Cumhurbaşkanlığı kapısına hayvan gübresi dökerek eylemler başlatacaklarını açıklamıştı.

Mustafa 

Naimoğulları, eylemlerinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı hedef alacaklarını, çünkü hükümet boşluğunun sorumlusunun Cumhurbaşkanı Tatar olduğunu savunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar