Havva Özdemirağ, TÜRKSOY Opera Günleri'nde yer alacak

21 Eylül 2023

A
A

24'üncü TÜRKSOY Opera Günleri’ne opera sanatçısı Havva Özdemirağ da katılıyor.

ZgotmplZ Havva Özdemirağ / Facebook

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) geleneksel etkinliklerinden olan ve bu yıl Özbekistan’ın Fergana şehrinde gerçekleştirilecek 24'üncü TÜRKSOY Opera Günleri’ne KKTC'den opera sanatçısı Havva Özdemirağ da katılıyor.

Kültür Dairesi'nin açıklamasına göre, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Kültür Dairesi Müdürlüğü organizasyonuyla 24'üncü TÜRKSOY Opera Günleri’nde yer alacak Havva Özdemirağ, bugün, İslam Karimov Devlet Tiyatro ve Sanat Merkezi’nde sahneye çıkacak.

Etkinlikte, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Tiva sanatçıları yer alıyor.

TÜRKSOY HAKKINDA

Türk dünyası’nın UNESCO'su olan TÜRKSOY (Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi), 1993 yılında, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanları tarafından imzalanan anlaşmayla kurulmuştur.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan, Başkurdistan, Altay, Saha, Tıva, Hakas Cumhuriyeti ve Moldova'ya bağlı Gagavuz Yeri TÜRKSOY'a gözlemci üye olarak katılmışlardır. TÜRKSOY; kurulduğu günden bu yana Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için çalışmaktadır.

TÜRKSOY’un çalışmaları, kuruluşundan bu yana üye ülke devlet başkanlarının himayelerinde yürütülmüş ve takdirlerini kazanmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar