Hatay'da 6.4 ve 5.8'lik iki deprem: Kıbrıs kendini sokağa attı

20 Şubat 2023

Güncelleme: 21 Şubat 2023

A
A

Kıbrıs'ta da güçlü şekilde hissedilen iki deprem oldu. AFAD, Hatay Defne'de meydana gelen ilk depremin büyüklüğünü 6.4 olarak duyurdu. Ardından bu kez Samandağ ilçesinde 5.8'lik bir deprem daha yaşandı.

ZgotmplZ

Türkiye'de deprem bölgesi peş peşe meydana gelen iki yeni bir depremle sarsıldı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye saatiyle 20.04'te (Kıbrıs saatiyle 19.04) meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.4, merkez üssünün ise Hatay'ın Defne ilçesi olduğunu duyurdu. Depremin derinliği ise 16.74 km. olarak duyuruldu.

Ardından bu kez Türkiye saatiyle saat 20.07'de merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 5.8'lik ikinci bir deprem meydana geldi. İkinci depremin derinliği ise 7.7 km. oldu.

Depremlerin ardından bölgede yeni yıkıntılar olduğu yönünde haberler geliyor.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz." açıklaması yaptı.

Kıbrıs'ta da güçlü hissedilen depremin ardından vatandaşlar kendilerini evlerden dışarı attı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar