Güney'de eski metropolit 42 yıl önceki cinsel saldırıdan suçlu bulundu

16 Mayıs 2023

A
A

Güney Kıbrıs'ta eski Kiti Metropoliti, 1981 yılındaki bir cinsel saldırı davasında suçlu bulundu. Hrisostomos'un cezası 10 gün sonra açıklanacak.

ZgotmplZ

Eski Kiti Metropoliti (bir bölgenin en rütbeli din adamı) Hrisostomos, 42 yıl önce 16 yaşında olan bir kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı mahkemece suçlu bulundu.

Alithia ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs’ta dün Larnaka Mahkemesi’nde görülen dava sonucunun Güney Kıbrıs yargısı için, hem 42 yıl önce işlenmiş bir suçtan mahkumiyet verilmesi, hem de bir din adamının mahkum olması bakımından bir dönüm noktası teşkil ettiğini yazdı.

Gazete, 1981 yılında gerçekleşen olaya ilişkin Hrisostomos’un cezasının 26 Mayıs tarihinde yapılacak davada açıklanacağını belirtti.

ESKİ BİR DAVA YENİDEN YARGI YOLUNDA

Hrisostomos'un, 42 yıl önceki davada suçlu bulunması eski defterleri yeniden açtı.

Filelefteros'taki habere göre Hrisostomos'un beraat ettiği 2011 yılındaki bir tecavüz iddiasına ilişkin yargı sürecinin yeniden başlaması olası.

Davacı kadın, Nisan 2011'de Kiti Metropoliti tarafından tecavüze uğradığını bildirmişti.

Duruşma kapalı kapılar ardında yapıldı ve Hrisostomos 22 Ekim 2021'de Daimi Ceza Mahkemesi'nde tecavüz suçlamasından beraat etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar