Güney Kıbrıs, 3. ülkelerden 6 bin civarında işçi getirmek için çalışma yürütüyor

19 Şubat 2024

Güncelleme: 20 Şubat 2024

A
A

Güney Kıbrıs, iş gücü açığını kapatmak için 6 bin kişiye yakın işçiyi üçüncü ülkelerden getirmeyi planlıyor. Henüz tartışma aşamasında olan konu hakkında fikir ayrılıkları yaşanıyor.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Rum Çalışma Bakanlığı tarafından yayımlanan iki sayfalık belge, Çalışma Danışma Kurulu üyelerine üçüncü ülkelerden gelen personel ihtiyaçlarına ilişkin önemli bilgiler içeriyor. 

Belgede, üçüncü ülke vatandaşları için yeni çalışma izinlerine ihtiyaç duyulacağının tahmin edildiği belirtiliyor. Bu ihtiyacın 2024 yılı için 6.000 kişi civarında olacağı öngörülüyor. Ancak, bu tahminin işveren örgütlerinin değerlendirmelerinin altında bir rakam olduğu ifade ediliyor.

Politis'in haberine göre belgede, Güney Kıbrıs işgücü piyasasındaki koşulların analiz edildiği ve üçüncü ülke vatandaşlarının istihdamının evrimi dikkate alınarak, 4.000 ila 6.000 ek izne ihtiyaç duyulduğu sonucuna varıldığı belirtiliyor. Ayrıca, 2022'den 2023'e kadar Avrupa vatandaşlarının Güney Kıbrıs'a gelmesi de göz önünde bulundurulmuş.

İşverenler ve sendikaların katıldığı Çalışma Danışma Kurulu toplantısında, işgücü piyasasındaki boşlukların doldurulmasına ilişkin farklı görüşlerin olduğu belirtiliyor. Toplantıdan sonra Çalışma Bakanı Yiannis Panagiotou, işgücü ihtiyaçları ve yerli insan kaynağı potansiyeli gibi konuların daha ayrıntılı olarak ele alınacağını ve sosyal taraflarla ortak bir anlayışın sağlanarak işbirliği yapılacağını ifade etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar