Gün ve saat bile verildi: Baba-oğul Alpargün'ler KKTC'de mi?

11 Şubat 2023

Güncelleme: 11 Şubat 2023

A
A

Adana'da, depremde yıkılan Alpargün Apartmanı'nın sahipleri baba Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün’ün aynı gün "KKTC'ye kaçtıkları" iddia ediliyor. Resmi makamlardan henüz bir açıklama yok. Oğul Alpargün, KKTC'den mezun...

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından özellikle gözler, yakın zamanda yapılmalarına rağmen depremde yerle bir olan lüks inşaatlara çevrildi.

Tepkilerin odağındaki inşaat sahipleri/müteahhitler ise yargıdan kaçmak için ülkeyi terk etmeye başladı.

Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına çıkmaya çalışırken dün İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Adana’da yıkılan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün’ün ise KKTC'ye kaçtıkları öne sürüldü. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, yakınları Alpargün İnşaat’ın sahibi baba-oğul Alpargün'lerin depremin hemen ardından apar topar Kıbrıs’a gittiğini söyledi.  

DEPREM GÜNÜ ÜLKEYE Mİ GİRDİLER?

İddialara göre, baba ve oğlu, depremin olduğu gün yani 6 Şubat'ta KKTC'ye saat 15.20 de giriş yaptı.

Resmi makamlardan iddialara ilişkin şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

50 KİŞİYE MEZAR OLDU

Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde her dairesi milyonlarca liraya satılan 14 katlı Alpargün Apartmanı'nda şimdiye kadar 50 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Hasan Can Alpargün, 7 yıl önce verdiği röportajda aile şirketi olduklarını aktarırken yapılan binaları da şu sözlerle pazarlamıştı: “Projelerde her şeyden önce dikkat ettiğimiz şey güvenilirlik ve depreme dayanıklılık.”

KKTC'DEN MEZUN

Sosyal medya mecralarından lüks yaşamını sergileyen ve "sıra dışı bir mimar" başlıklarıyla yerel gazetelere boy boy pozlar veren müteahhit Hasan Can Alpargün'ün eğitimini de Kıbrıs'ta aldığı ortaya çıktı. Alpargün, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü mezunu.

Hasan Can Alpargün, 2020 yılında "Kim Milyoner Olmak İster?" adlı yarışmaya da katılmıştı.

NOT: Adana’da bulunan Osman Alpargun’un sahibi olduğu Alp Yapı’nın yıkılan binalarla ve sorumlu kişilerle ilgisi ve ilişkisi olmadığı öğrenildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar