Gülşen'e "imam hatip" tutuklaması: Özür diledi

25 Ağustos 2022

Güncelleme: 26 Ağustos 2022

A
A

Şarkıcı Gülşen, konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı tutuklandı.

ZgotmplZ

Türkiye'nin önde gelen şarkıcılarından Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle bugün İstanbul Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Türk Ceza Kanunu'nun 216'ncı maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatması üzerine İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaklaşık dört saat ifade verdi.

Ardından sevk edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ndeki sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

GÜLŞEN İMAM HATİPLİLER İÇİN NE SÖYLEDİ?

Gülşen'in 30 Nisan'da verdiği bildirilen bir konser sırasında sahnedeyken bir kişi hakkında söylediği, “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor.” şeklindeki sözleri dün akşam sosyal medyada yayılmıştı.

Kime söylendiği belli olmayan söz konusu ifadenin yer aldığı videonun yayılmasının ardından Twitter’da "#GülşenTutuklansın" diye etiket açılmıştı.

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı, sözleri nedeniyle Gülşen hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği de Gülşen hakkında, hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.

GÜLŞEN'DEN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Gülşen, hakkında soruşturma başlatılmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şarkıcının açıklaması şu şekilde:

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm.

"İnandığım özgürlüğü savunurken, eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım..."

KİM/NE TEPKİ VERDİ?

Gülşen'in, konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlere siyaset dünyasından da tepkiler vardı. İktidar kanadı sert ifadeler kullandı.

Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gülşen'i kınadı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Gülşen'i "nefret suçu işlemekle" suçladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Gülşen'i kınadı, "İmam Hatip Okullarına ve mensuplarına hakaretin kabul edilemeyeceğini" söyledi.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise Gülşen hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı yönündeki haberlere tepki gösterdi.

Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın da Gülşen ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlara tepki gösterdi.

GÜLŞEN KİMDİR?

1976, İstanbul doğumlu Gülşen Bayraktar, 1995'te sahne aldığı bir barda keşfedildi. 

1996'da ilk albümü "Be Adam" ile çıkış yaparak adından söz ettirdi. 

2004'te dördüncü albümü "Of... Of..." ile daha büyük bir çıkış yaptı ve aynı adlı hit şarkıyla hem Altın Kelebek hem de Kral TV Video Müzik Ödülü kazandı. 

Gülşen bugüne kadar 10 albüm çıkardı. Çok sayıda şarkısı hit olan Gülşen, çok sayıda ödülün de sahibi oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar