Görevin Üstel'e verilmesi, herkes için sürpriz oldu

9 Mayıs 2022

Güncelleme: 10 Mayıs 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar'ın hükümeti kurma görevini UBP milletvekili Ünal Üstel'e vermesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Sucuoğlu, "Üstel'e görev verilmesi herkes için sürpriz oldu" dedi. İşte tüm ayrıntılar...

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

29 Nisan'dan buyana ülkede yaşanan hükümet krizi farklı bir boyut kazandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar UBP Parti Meclisi'nin kararını beklemeden hükümeti kurma görevini İçişleri Bakanı, UBP milletvekili Ünal Üstel'e verdi.

Anayasa uyarınca Üstel’in kabinesini 15 gün içinde Cumhurbaşkanı’na sunması veya görevi iade etmesi gerekiyor.

PM KARARI OLACAKTI

Bugün Meclis’teki grup toplantısı sonrası açıkalama yapan UBP Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümet kurma görevinin verilmesiyle ilgili bazı isimler üzerinde durulduğunu çarşamba günü Parti Meclisi toplantısında veya ertesi gün ismin belirleneceğini açıklamıştı.

Sucuoğlu, hükümeti kurma görevinin verilmesiyle ilgili 2-3 ismin adının konuşulduğunu ve daha da fazla olabileceğini belirtmişti.

UBP'den beklediği ismin belirlenmemesi üzerine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tepki olarak Ünal Üstel'e bu görevi verdiği öğrenildi.

SUCUOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

UBP MYK toplantısının ardından konuşan Sucuoğlu, UBP Parti Meclisi'nin çarşamba günü, Girne milletvekili Ünal Üstel'in hükümeti kurmakla görevlendirilmesi ve parti tüzüğüne göre yetkilendirilmesi konusunu değerlendireceğini açıkladı.

Sucuoğlu Üstel'e bugün görev verilmesinin herkes için sürpriz olduğunu da belirtti.

Ayrıca Sucuoğlu, yetkinin cumhurbaşkanı Erisn Tatar'da olduğunu da belirtti.

Sucuoğlu, “Hasan Taçoy ile Ünal Üstel arasında bir karar verilecekti. Ama hangi ismin olacağı belli değildi” dedi.

TAÇOY: BİLGİM YOKTUR BASINDAN ÖĞRENDİM

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy ''ben de herkes gibi basından öğrenmiş bulunuyorum'' diyerek şu açıklamayı yaptı:

 Sayın Cumhurbaşkanının “ben hükümeti kurma görevini ancak UBP yetkili kurullarının belirleyeceği birine verebilirim” açıklamasının ardından, meclis grubumuz toplanmış ve mevcut adaylar arasından bunun nasıl belirlenmesi gerektiği konusunu ele almış, hatta daha bugün gerçekleştirilen meclis grubu toplantısında konuya ilişkin bir kararla yöntemin nasıl olacağı da saptanmıştı.”

Taçoy, “Tüm milletvekillerimiz gibi, benim de konu ile ilgili hiçbir gelişmeden veya pazarlıktan haberim yoktu. Dolayısı ile şahsımın da fikri alınarak böylesi bir kararın üretildiği noktasında ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar