Görev kime verilecek? UBP'de Üstel-Taçoy yarışı

9 Mayıs 2022

Güncelleme: 9 Mayıs 2022

A
A

CTP’nin erken seçimi işaret etmesi, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun “DP ve YDP ile tekrar muhatap” olmak istememesi üzerine, UBP’de hükümeti kurma görevini üstlenecek adayın belirlenmesi için bugün seçim yapılacak.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) MYK ile Parti Meclisi, bugün toplanarak hükümeti kurma görevini, Genel Başkan Faiz Sucuoğlu’ndan devralacak kişiyi belirleyecek.

Kulisler, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümeti kurma görevi vereceği milletvekilinin partinin yetkili organlarının belirlemesini istemesi üzerine görev verilecek milletvekilini belirlemek için UBP yetkili organlarının bugün toplanacağını konuşuyor.

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun, hükümeti kurma isteğinden vazgeçtiği öne sürülürken, Ünal Üstel ile Hasan Taçoy’un aday olduğu, gerçekleşecek seçimde en çok oyu alan adayın hükümeti kurmak için görevlendirilmesi için Cumhurbaşkanı Tatar’ın bilgilendirileceği belirtiliyor.  

Kulisler, şu anda İçişleri Bakanlığı’nı yürüten Ünal Üstel’in görevlendirme yarışında önde olduğunu belirtiyor.

NELER YAŞANDI?

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun istifasını sunduktan sonra, DP ile YDP kurulacak hükümette girmekten son dakikada vazgeçmiş, yeni bir siyasi kriz yaşanmıştı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar geçtiğimiz hafta Meclis’te temsil edilen parti liderleri ile görüşmüş, ana muhalefet partisi CTP

ise erken seçimi işaret etmiş.

Başbakan Faiz Sucuoğlu ise hükümetten çekilen ortaklarına tekrar gitmeyeceği yönünde beyanatta bulunmuştu.  

Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın en geç bugün veya yarın hükümeti kurma görevi için görevlendirmede bulunacağını açıklamıştı.

Kulisler, Sucuoğlu’nun görevi almak istemediğini iddia etmişti. Bu nedenle UBP’de görevi devralacak kişinin belirlenmesi için seçim yapılması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar