Görev Erhürman'a verilecek: Mutabakat hükümeti kurulmalı

20 Nisan 2022

Güncelleme: 21 Nisan 2022

A
A

Hükümetin istifasını değerlendiren koalisyon ortağı DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, “hükümeti kurma görevini Erhürman'a verilmesini beklediğini ve bütün siyasi partilerin içinde olacağı bir hükümeti arzuladığını'' açıkladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Yaşanan siyasi kriz Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın hükümetin istifasını kabul etmesiyle son buldu.

UBP - DP-YDP koalisyon hükümeti Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alarak Cumhurbaşkanı Tatar'dan onaylamasını talep etmişti. Tatar ise zaman isteyerek görevden almamıştı. Bunun üzerine hükümet tepki olarak istifasını sunmuştu.

ATAOĞLU:  MUTABAKAT HÜKÜMETİ KURULMALI

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) yarın saat 19.00’da toplanacağını söyledi.

Ataoğlu, beş partili bir mutabakat hükümeti kurulması gerektiğini vurgulayarak, “Bütün siyasi partilerin içinde olacağı, 50 milletvekilin birlikte hareket edeceği, toplumun duyduğu hassasiyetlere cevap verebilecek bir hükümet olmasını isterim” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümet kurma görevini Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) vereceğini düşündüğünü de söyleyerek, hızlı bir şekilde mutabakat hükümeti kurulmasını gerektiğini vurguladı. Fikri Ataoğlu, “İlla hükümette kalalım ya da kalmayalım noktasında değiliz. Görev gelirse de kaçmayız” dedi.

NELER YAŞANDI?

Elektrik ile alkollü içeceklere yapılan zam tepkiye neden olmuştu. 

Bunun üzerine Başbakan Sucuoğlu, indirime gidildiğini açıkladı. Fakat bu açıklama bir türlü uygulamaya geçmiyordu. Maliye Bakanı Sunat Atun'un zamların geri alınmasına direndiği konuşuluyordu. Ayrıca Maliye Bakanlığı başta üreticiler olmak üzere bazı kalemlerdeki ödemeleri gerçekleştiremiyordu.

Bu olayların üzerine Ankara'ya Mali İş birliği Protokolü'nü imzalamak için gidildi. Başbakan Sucuoğlu Ankara dönüşünde El-Sen ile eylemlerin sonlanması için bir anlaşma imzaladı. Fakat Kıb-Tek'in bağlı olduğu Maliye Bakanı Sunat Atun anlaşmaya imza atmayarak Faiz Sucuoğlu'nu suçlayan açıklamalar yaptı. 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar