Göletlerde ıslah çalışmaları başladı

18 Eylül 2022

Güncelleme: 19 Eylül 2022

A
A

Değirmenlik-Çataldere Göleti ile Tatlısu Sulama Göleti'nin ıslah çalışmaları başladı.

ZgotmplZ Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı / Facebook

Değirmenlik-Çataldere Göleti'nin ıslah çalışmaları Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Değirmenlik Belediyesi ve Mineraliköy Kooperatifi iş birliğinde bugün başladı.

Çalışmayla bölgenin tarımsal sulama ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan, 20 yıldır ıslah edilmeyen Değirmenlik-Çataldere Göleti'nin kapasitesi artırılacak.

Değirmenlik-Çataldere Göleti'nin ardından 47 yıldır ıslah edilmeyen Tatlısu Sulama Göleti'nde çalışmalar başlayacak.

OĞUZ BİLGİ VERDİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti’nden talep ettikleri yardım çerçevesinde bu sabah iki ekskavatör ülkeye geldiğini ve çalışmalara başladığını açıkladı.

Islah çalışmalarını yerinde inceleyen Oğuz burada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti ülkemize gölet temizliği için iki adet ekskavatör gönderdi. Bu çalışmalarımız tamamlanana kadar bu ekskavatörler burada kalacaktır. Önce Değirmenlik-Çataldere Göleti, sonra Tatlısu Sulama Göleti ıslah edilecek. Bu göletin bu bölgede çok önemli bir fonksiyonu var. Göletlerin temizlenerek ıslah edilmesi tarımsal faaliyetlerin yapılması, suyun ekonomiye değer katması hem de diğer ihtiyaçların giderilmesi anlamında çok büyük bir değerdir. Yer altı sularının azaldığı ve tarımsal faaliyetlerde kuyu sularının yetersiz kaldığı bir ortamda yağmur sularının tutulması ve kaynak olarak kullanılması çok önemlidir. Bugün bu bölgeyi ıslah ederken Değirmenlik Belediyesi ve Minareliköy Kooperatifi'nin yardımlarından dolayı teşekkür ederiz."

Bakan Oğuz Değirmenlik-Çataldere Göleti yanında Tatlısu Sulama Göleti'nin de 1975 yılından beri ıslah edilmediğini, daha önce yapılan gölet ıslahlarında başarılı sonuçlar alındığını hatırlatarak, bu göletlerin yeraltı suları için büyük önem taşıdığını söyledi.

Amaçlarının yağmur sularının mevcut göletlerin hafızalarında tutmayı, hem tarım alanında hem de ekonomik anlamda tarımsal sulama faaliyetlerinde kullanımını sağlamak olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar