Girne'de toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilecek

16 Kasım 2022

Güncelleme: 16 Kasım 2022

A
A

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" farkındalık çalışmaları için 3 eğitim düzenleyecek.

ZgotmplZ

Girne Belediyesi, 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üç eğitim düzenleyecek.

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’nin bünyesindeki Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ofisi’nin organize ettiği eğitimler kasım ayı içerisinde yapılacak.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediyenin çeşitli ortaklıklarla gerçekleştireceği farkındalık ve eğitim çalışmalarına herkesi davet etti.

EĞİTİMLER NELER?

İlk eğitim 23 Kasım Çarşamba günü saat 15.00’te Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenecek. “Farklılıklar Yönetimi ve Duyarlılık Eğitimi Paneli” adıyla düzenlenecek etkinlikte Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Üyesi Doç. Dr. İpek Danju konuşmacı olarak yer alacak.

İkinci eğitim Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) iş birliği ile 24 Kasım Perşembe günü saat 15: 00’te yine Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde yapılacak. Bu kapsamda Uzm. Psikolog Bleda Tilki‘nin konuşmacı olacağı “Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Karşı Şiddet” konulu seminer verilecek.

Son eğitim ise Kuir Kıbrıs Derneği iş birliğinde, LGBTİ+, Toplumsal Cinsiyet, Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği konularında farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenecek. “Toplumsal Cinsiyet: Mitler ve Gerçekler” konulu tematik tartışma etkinliği 30 Kasım Çarşamba günü Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde (Eski Belediye Binası) yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar