Gazeteciler Meclis önünde yarım günü geride bıraktı: Destek çığ gibi büyüyor

13 Haziran 2022

Güncelleme: 13 Haziran 2022

A
A

Gazeteciler Birliği’nin “Özgürlük İçin 24 Saat” eylemi Meclis önünde sürerken, TAK ve BRT de 2 saatlik grevde. Gazetecilerin eylemine vatandaşlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden destek çığ gibi büyüyor. İşte detaylar...

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin “Özgürlük Senden Büyük #Dokunma” sloganıyla Ceza, Müfsidane Yayınlar ve Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması yasalarında yapılmak istenen değişikliklere karşı sosyal medyada başlatılan ve Lefkoşa’da bazı kavşak ve çemberlerde pankart açarak sürdürülen eylem dün akşam Cumhuriyet Meclisi önüne taşındı.

Meclis önünde dün akşam saat 21.00’de başlayan ve bu akşam 21.00’e kadar sürecek “Özgürlük İçin 24 Saat” eylem süresince eyleme destek veren TV kanalları ve KTGB’nin sosyal medya platformlarından canlı yayınlar yapılIyor.

KİMLER DESTEK VERİYOR?

Toplumsal Varoluş Platformu adına KTAMS, Dev-İş, Kamu-İş, Basın-Sen ve Bay-Sen, örgütlü oldukları TAK, BRT, Yenidüzen ve Sim TV’de bugün 10.00-12.00 saatleri arasında grev yapıyor.

Eyleme, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Halkın Partisi (HP)  Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) ile Bağımsızlık Yolu da destek verdiklerini açıkladı.

ÖZERSAY: SİZİN YANINIZDAYIZ…

Bu arada gazetecilerin eylemine katılarak destek veren HP Genel Başkanı Kudret Özersay “Halkın Partisi olarak biz sizin yanınızdayız, çağdaş, laik, demokratik, açık fikirli, özgürlükten yana her ne varsa biz ordayız ve bundan sonra da orada olmaya devam edeceğiz” dedi.  

“Mesele üç yasa tasarısından öte bir zihniyet meselesidir” HP’den yapılan açıklamaya göre, Gazeteciler Birliği’nin basın özgürlüğünü kısıtlayıcı içeriklerin yer aldığını iddia ettiği yasa tasarısını protesto amacıyla düzenlediği eyleme katılan Özersay, burada yaptığı konuşmada meselenin sadece üç yasa tasarısından ibaret olmadığını, asıl meselenin zihniyet meselesi olduğu; bir ülkenin yönetimine, halkının geleceğine bakış açısı olduğunu belirtti.

“KAVGA GENEL KURUL’DA DEVAM EDECEK”

Özersay, “Meclis’e üç tane yasa tasarısı geldi. Tepki gösterilince ivediliği geri çekildi, komiteye gönderildi. Ama süresi dolduktan sonra görüşülebilir bir hal alacak. Bunun kavgası komitede belki de Genel Kurul’da devam edecek” ifadesini kullandı.

“ASLOLAN, BU ZİHNİYETE KARŞI MÜCADELEYİ NASIL VERECEĞİMİZDİR”

Özersay, hükümetin sahip olduğu çoğunluk anlayışı ve demokrasiye bakış açısıyla bunu geçirmeye çalışacağını belirtti ve “Bu iş belki de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi çerçevesinde mahkemeden dönecek ya da mahkemelerde devam edecek. Aslolan üç yasa tasarısını engellemek değil, daha sonra gelecek memleketin ileriye gitmesini engelleyecek, gerici zihniyete karşı mücadeleyi nasıl vereceğimizdir. Bu, toplumsal asgari müştereklerde birleşmekten geçen bir mücadele ile mümkün olacak bir şeydir. Halkın Partisi olarak biz sizin yanınızdayız” diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar