FTX kepenk indirmek üzere

11 Kasım 2022

Güncelleme: 11 Kasım 2022

A
A

FTX'in ABD sitesi, işlemlerin birkaç gün içinde durdurulabileceğini duyurdu

ZgotmplZ

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası olan FTX'in ABD sitesinde işlemlerin birkaç gün içinde durdurulabileceği bildirildi. 

Sitede yer alan duyuruda, "FTX ABD'de işlem birkaç gün içinde durdurulabilir. Lütfen kapatmak istediğiniz pozisyonları kapatın. Para çekme işlemleri açık kalacak." uyarısı yer aldı.

Söz konusu uyarı, FTX'in likidite krizi yaşadığı bir dönemde geldi.

Diğer yandan FTX kurucusu ve üst düzey yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried sosyal medya üzerinden üzgün olduğunu belirtti. FTX’ten Sam Bankman-Fried Perşembe günü attığı tweette “Batırdım. Daha ​​iyisini yapmam gerekiyordu.” diye yazdı.

ABD basınında dün yer alan haberlere göre, Bankman-Fried nakit kaynağı bulunamaması halinde şirketin iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalabileceği konusunda FTX yatırımcılarını uyarmıştı. Bankman-Fried, kripto para borsasının 8 milyar dolarlık bir açıkla karşı karşıya olduğunu bildirmişti.

Bu yılın başlarında FTX borsası, 32 milyar dolar değerindeydi. Şimdi ise Bankman-Fried, rakip borsa Binance'in onu almaktan vazgeçmesinden sonra FTX'i destekleyecek birini arıyor.

Bu arada ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığının ise kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlattığı bildirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar