Falyalı için 2 gün art arda mevlit okutuluyor

18 Mart 2022

Güncelleme: 18 Mart 2022

A
A

İş İnsanı Halil Falyalı için ailesi Kumyalı ile Çatalköy'deki evlerinde 2 gün art arda mevlit okutuyor. İşte tüm ayrıntılar ve cinayetteki son durum...

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Geçtiğimiz ay silahlı saldırıda hayatını kaybeden İş İnsanı Halil Falyalı için ailesi mevlit okutuyor.

Vefatının üzerinden 40 gün geçmesi nedeniyle 2 ayrı yerde organize edilen Mevlid-i Şerif'in ilki Falyalı'nın doğduğu köy olan Kumyalı'daki evinde bugün saat 16.00'da, diğeri ise Cumartesi günü Çatalköy'deki evinde saat 13.00'de yapılacak.

Her iki mevlit halka açık bir şekilde yapılıyor.

40. GÜN NEDİR?

İslam dininde 40'ncı gün olarak yapılan mecburi bir merasim bulunmuyor ve şart değildir.

Vefat eden kişinin 7'nci, 40'ıncı ve 52'nci günde yapılan merasimler toplumsal geleneklerden kaynaklanıyor.

Bu merasimlerde vefat eden kişi için Mevlit-i Şerif, Kuran-ı Kerim, Yasin okunarak dualar ediliyor, Yüce Allah'tan rahmet isteniyor. Ayrıca sevabı ölen kimsenin ruhuna bağışlanmak üzere vefat edenin hayrına, maddi yardım, gıda yardımı gibi hayır-hasenatta yapılabiliyor.

Bu gelenek özellikle Türklerin yaşadığı coğrafyalarda yaygın bir şekilde uygulanıyor.

Halil Falyalı, 10 Şubat'ta Kumyalı’da binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreninde, ailesi ve sevenleri tarafından gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlanmıştı.
FALYALI CİNAYETİ...

Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, 8 Şubat akşamı Çatalköy'deki evine çok yakın bir noktada pusu kuran kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otomatik silahlarla yaylım ateşine tutulmuştu. Şoförü Murat Demirtaş olay yerinde, Falyalı ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Cinayetle ilgili 14 Şubat'ta yapılan aramalarda olay yerinin yaklaşık bir kilometre yakoınında bulunan dere yatağına atılmış iki kalaşnikof, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Balistik incelemelerde bu silahların suikastte kullanıldığı tespit edilmişti.

KKTC'DE 3 TUTUKLU

İş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 3 zanlı, 4 Mart tarihinde dördüncü kez yargıç karşısına çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi'ndeki duruşmada zanlılar Ö.T., V.S ve M.Ç., 3 ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

"Taammüden adam öldürme", "kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma, tasarruf, taşıma", "kasti hasar" ve "meskun mahalde ateş açma" ile suçlanan 3 zanlı da tahkikat tamamlandıktan sonra Ağır Ceza'da müebbet hapis istemiyle yargılanacak.

Suikastle ilgili tahkikat çok yönlü olarak devam ediyor.

TÜRKİYE'DE 5 TUTUKLAMA...

Suikaste ilişkin soruşturmanın İstanbul ayağında Mustafa ve Faysal Söylemez kardeşlerin aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden Mustafa ve Mehmet Faysal Söylemez, C.Ş., A.Ç. ve E.Y. tutuklanmış, A.N.M., M.S. ve C.B. ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar