Ertuğruloğlu, Siddiq'ın "haddini aştığını" söyledi

5 Şubat 2024

Güncelleme: 5 Şubat 2024

A
A

Ertuğruloğlu, İngiliz Büyükelçisi Siddiq'ın Kıbrıs konusundaki açıklamalarının haddini aşan görüşler olduğunu belirterek, "Siddiq, aklını da, tavsiyelerini de, görüşlerini de kendine saklasın" eleştirisinde bulundu.

ZgotmplZ

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğluoğlu, İngiliz Büyükelçisi Irfan Siddiq’ın Kıbrıs konusuyla ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Ertuğluoğlu, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) yaptığı açıklamada, “İngiliz Büyükelçisi Irfan Siddiq’ın Kıbrıs konusuyla ilgili haddini aşan görüşler ortaya koymayı adeta bir alışkanlık haline getirdiğini” söyledi.

Ertuğruloğlu, “Son açıklamasıyla Siddiq, ‘Kıbrıs Türklerinin müzakere masasına dönmek için teşvik aradığını’ ve ‘Kıbrıs Rum tarafında müzakere masasına dönme iradesi bulunduğunu’ iddia etmekle Kıbrıs konusunda bilgi, niyet, vizyonunun ne kadar yanlış olduğunu göstermekte ve muhatap alınacak birisi olmadığını kanıtlamaktadır” dedi.

Siddiq’ın Kıbrıs konusundaki gerçekleri çarpıtma çabasında olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Ertuğluoğlu, “Büyükelçi’yle Kıbrıs konusundaki vizyonumuzu defaatle paylaşmış olmamıza karşın, kendisinin Kıbrıs Türk tarafının iradesinde ‘esneklik’ olduğuna inandığını ifade etmesi ve böylece ülkemizin tez ve politikalarını bizden daha iyi bildiğini iddia etmesi hadsizliktir” şeklinde konuştu.

"AKLINI DA, TAVSİYELERİNİ DE, GÖRÜŞLERİNİ DE KENDİNE SAKLASIN"

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siddiq’in Kıbrıs konusundaki görüşlerini empoze etmeyi hedefleyen bu yaklaşımı ayrıca, eski İngiliz sömürge zihniyetini çağrıştırmakta olup, kabul edilemezdir. Hatırlatmakta fayda görüyoruz ki, Büyükelçi’nin görüşleri her ne olursa olsun ve gündemi her ne kadar değiştirmeye çalışırsa çalışsın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk Halkı’nın egemen Devleti’dir ve öyle kalacaktır. Aklını da, tavsiyelerini de, görüşlerini de kendine saklasın, bizim bunların hiçbirine ihtiyacımız yoktur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar