Erhürman'dan "hade bakalım" çıkışı: "Biz yaparız olur" öyle mi?

26 Mart 2022

Güncelleme: 26 Mart 2022

A
A

CTP Genel Başkanı Erhürman, Meclis’e sunulan Belediyeler Reformu paketinin, muhalefetle, sendikalarla ve belediyelerle paylaşılmamasına tepki gösterdi: ‘Biz yaparız olur’! Öyle mi? Olmaz! Hade bakalım!

ZgotmplZ
Arşiv

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin Meclis’e sunduğu “Belediyeler Reforma” paketini Anayasa’yı ihlal olarak değerlendirdi ve “hade bakalım” dedi.

Sosyal medyadan tepkisini dile getiren Erhürman, hükümetin muhalefet, sendika ve belediyelerle paylaşmadan sunduğu paketin, belediyelerde kaosa sürükleyeceğini, personeli birbirine düşüreceğini belirtti.

Erhürman’ın, “Muhalefetle, sendikalarla, belediyelerle paylaşılmadan Meclis'e sunulan, reformun "r"sini içermeyen bir paket... Hiçbir kriter dikkate alınmadan ve ilgili belediye başkanlarıyla/meclisleriyle görüşülmeden kapatılmasına karar verilen belediyeler... Her şeye karşın ayakta kalmayı başaran belediyeleri de kaosa sokacak, personeli birbirine düşürecek, öngörülebilirliği olmayan intibak düzenlemeleri...

Sonra? Sendikalar isterse, toplu iş sözleşmesini düzeltiriz. Müşavirlik tepki yarattıysa onu da kaldırırız. Hazırlanma süresinde hiç dikkate almadığımız muhalefeti de Anayasa'yı bizimle birlikte ihlal etsinler diye "consensus"a çağırırız. Gelmezlerse, Anayasa'yı kendi başımıza ihlal eder, seçimleri de erteleriz...

‘Biz yaparız olur’! Öyle mi? Olmaz! Hade bakalım!”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar