Eğitimde hedef daha donanımlı meslek liseleri

14 Eylül 2022

Güncelleme: 14 Eylül 2022

A
A

Bakan Çavuşoğlu, “Meslek liselerine çok önem veriyoruz… Hedefimiz daha donanımlı meslek liselerine en kısa zamanda ulaşmaktır.” dedi.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Lefkoşa'da Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. 

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk gününde konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, meslek liselerine çok önem verdiklerini ve hedeflerinin daha donanımlı meslek liselerine en kısa zamanda ulaşmak olduğunu vurguladı; öğrencilere, öğretmenlere ve tüm ülkeye yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Meslek lisesi gibi okullarda ilk anda maske ve hijyen malzemesi üreterek topluma öğretmenin ülkede ne kadar önemli olduğunu tüm halka tekrardan hatırlatıldığını dile getiren Çavuşoğlu, “Pandeminin, Kovid’in ne olduğu bilinmezken kendini koruyarak, halkın bu ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan tüm öğretmenlerimize ve özel olarak da buradaki gayrete bir alkış istiyoruz.” dedi.

Meslek liselerine çok önem verdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, “Biz meslek liselerine ve sizlere çok önem veriyoruz. Ne mutlu bize ki artık meslek liselerine girebilmek için öğrencilerimiz büyük bir çaba sarf ediyor. Hele hele meslek liselerimiz yurtdışındaki yarışlarda performans gösterdikçe sanayide aranan iş gücünü sizler karşıladıkça birçok insan meslek lisesine gelmek isteyecek ve çok daha donanımlı meslek liselerine de en kısa zamanda ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.  

Bakan Çavuşoğlu daha sonra bilgisayar donanım odasına girerek oradaki öğrencilerle tek tek sohbet etti ve öğrencilerin taleplerini dinledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar