Dışişleri'nden Rum yönetimine Nijeryalı öğrenci tepkisi

31 Ağustos 2022

A
A

Dışişleri Bakanlığı, Rum yönetimini Nijeryalı öğrencilere ilişkin Türkiye’yi hedef aldığı açıklamasına tepki gösterdi. Dışişleri, Rumların dezenformasyon yoluyla KKTC'yi ve Türkiye'yi karalamak amacında olduğuna vurgu yaptı.

ZgotmplZ

Dışişleri Bakanlığı, Nijeryalı öğrenciler üzerinden Türkiye'ye suçlamalarda bulunan Rum yönetimini dezenformasyonla suçladı.

Açıklamada, amacın, KKTC'yi ve Türkiye'yi karalamak olduğuna vurgu yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanlığı'nın ülkemizde öğrenim gören Nijeryalı öğrencilere ilişkin yaptığı açıklama, Rum liderliğinin tek amacının gerçekleri çarptırarak, ülkemiz ve Türkiye Cumhuriyeti’ni karalamak olduğunu göstermektedir.

Bugüne kadar yürütülen tüm müzakere süreçlerinin akamete uğramasının baş mimarlarından olan GKRY Dışişleri Bakanlığı'nın dezenformasyona başvurması şaşırtıcı değildir.

GKRY Dışişleri Bakanlığı'nın, Kıbrıs Türklerinin ekonomik kalkınmasına yardımcı olan her adımı engellemeye yönelik bir misyonu bulunmaktadır. Bu misyonu çerçevesinde, yabancı öğrencilerin huzur içerisinde yaşadıkları ülkemizin yüksek eğitimdeki başarısını her zaman baltalamaya çalışmaktadır.

Rum tarafı, düzensiz göç konusunu, ülkemiz ve Türkiye’yi mesnetsiz iddialarla karalamak içim istismar etmektedir. GKRY, konuyu kendi menfaatine kullanmayı öncelik haline getirmiştir. Bu nedenle, KKTC ve GKRY’ni de etkileyen küresel bir zorluk olan düzensiz göç konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın yaptıkları yapıcı öneriye olumlu cevap vermemektedir."

RUMLARIN İDDİASI NEYDİ?

Rum Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak Nijeryalı öğrencilerin Türkiye tarafından “alet edildiğini” ileri sürmüştü.

Rum Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Dimitris Dimitriu, Türkiye’nin organize bir şekilde Nijeryalı gençleri öğrenci olarak KKTC’ye getirdiğini, bu kişilerin daha sonra ise siyasi sığınma başvuru sahibi olarak Güney Kıbrıs’a geçtiklerini savunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar