Dışişleri Bakanlığı'ndan Maria Skoullou açıklaması

19 Aralık 2022

Güncelleme: 19 Aralık 2022

A
A

Dışişleri Bakanlığı, Koruçam Mahalle Muhtarlığı adaylığı reddedilen Skoullou hakkında, "Devlet politikamıza ters hareket etmelerinin saptanması halinde bu kişilerin yerel yönetimlerimizde yer almaları kabul edilmemektedir" açıklaması yaptı.

ZgotmplZ

Koruçam Muhtarlığı için başvuruda bulunan Maronit Maria Skoullou’nun ‘Muhtar adaylığı’na Dışişleri’inden ret kararı gelmişti. 

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da başvuruda bulunan Maria Skoullou'nun adaylığının neden reddedildiğinin açıklanmasını istemişti.

Skoullou'nun Güney Kıbrıs Rum Yönetimi güdümünde bir adaylık olduğu gerekçesiyle, olası bir güvenlik zafiyetinin fırsat verilmemesi için adaylığının kabul edilmediği öne sürülmüştü.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı. 

Açıklamada, "Her devletin kendi yönetsel yetki ve egemenlik hakları temelinde karar alma yetkisi vardır. Ülkemizin mevcut koşullarında, vatandaşlığın tüm haklarını kullanma hakkı olmayan kişilerin, yalnız veya yakın çevresindekilerle birlikte egemenliğimize veya yürütülmekte olan devlet politikamıza ters hareket etmelerinin saptanması halinde bu kişilerin yerel yönetimlerimizde yer almaları kabul edilmemektedir.” ifadelerine yer verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar