Denktaş'ın "bitirilemeyen" anıtı anma için hazırlanıyor

11 Ocak 2023

Güncelleme: 11 Ocak 2023

A
A

Devletin 11 yıldır tamamlayamadığı kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarında, ölüm yıl dönümü öncesi Gönyeli/Alayköy Belediyesi ekiplerince hummalı bir çalışma yürütülüyor. İşte çalışmalardan kareler...

ZgotmplZ MYK Haber

11 yıl önce 13 Ocak 2012 tarihinde yaşamını yitiren kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın ölüm yıl dönümü yaklaşırken, hala bitirilemeyen anıt mezar, anma töreni için hazırlanıyor.

Lefkoşa’da Cumhuriyet Parkı içinde yer alan anıt mezarda tören öncesi Gönyeli/Alayköy Belediyesi ekiplerince hummalı bir çalışma yürütülüyor.

MYK ekibinin görüntülediği çalışmalar kapsamında, belediye ekiplerince bölgenin temizliği yapılıyor.

Anıt mezarın etrafını çiçeklendiren ve sulama sistemi yerleştiren ekipler, ses sistemlerinin de provasını gerçekleştiriyor.

Merhum Rauf Raif Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş, yapılan çalışmalar nedeniyle MYK Haber aracılığıyla Gönyeli/Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu'na teşekkür etti. 

Geçtiğimi yıl bölgenin temizlenmesi, ağaçlandırılması ve düzenlenmesini, Serdar Denktaş’ın sosyal medyadaki çağrısıyla oluşturulan Denktaş Anıtı Düzenleme İnisiyatifi gerçekleştirmişti.

11 YILDA BİTİRİLEMEDİ

Merhum kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş için planlanan anıt mezar, ölümünün üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen hala bitirilemedi ve tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Cumhuriyet Parkı'nda bulunan anıt mezarın çevre düzenlemesi ve müze kurgusu tamamlanmayı bekliyor.

Son olarak 2021 yılında Denktaş ailesinin de desteğiyle Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ortaklaşa çevre düzenlemesi projesi hazırlamıştı. Proje, çevre düzenlemesini LTB/İBB'nin, müze düzenlemesini ise Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin üstlenmesini öngörüyordu.

Ancak dönemin Ersan Saner hükümeti, söz konusu projeyi "sağlıklı ve doğru olmadığı" gerekçesiyle veto etmişti.

6 Eylül 2021 tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu'nda, anıt mezarın bakımı ve güvenliğinin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından sağlanması için çalışma yapıldığı açıklanmıştı.

Bakanlar Kurulu aynı toplantıda, Cumhuriyet Parkı'nın çevre düzenlemesi ile ilgili proje ve şartnameleri hazırlamak amacıyla, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında protokol imzalanmasına karar vermişti.

Arşivin taşınarak müzenin tamamlanması ile ilgili ise, "müze biriminin eksikliklerinin tamamlanarak bir an önce ziyarete açılması için hükümetin konunun üzerinde önemle durduğu" açıklamasıyla yetinilmişti.

Serdar Denktaş, konuyla ilgili MYK Haber'e yaptığı açıklamada, geçen sürede hiçbir şeyin değişmediğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


FOTO GALERİ

1 ZgotmplZ
2 ZgotmplZ
3 ZgotmplZ
4 ZgotmplZ
5 ZgotmplZ
6 ZgotmplZ
7 ZgotmplZ
8 ZgotmplZ
9 ZgotmplZ
10 ZgotmplZ
11 ZgotmplZ
12 ZgotmplZ
13 ZgotmplZ
14 ZgotmplZ

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar