Cumhurbaşkanı Tatar, Atun’u görevden alabilseydi sorunları çözecektik

20 Nisan 2022

Güncelleme: 21 Nisan 2022

A
A

UBP Genel Merkezi'nde MYK üyeleri ve 6 ilçe başkanın katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantı sonrası konuşan Genel Başkan Sucuoğlu, Elektrik fiyatları, alkol fiyatları ve son yaşanan olay bu noktaya taşıdı'' dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

2 gündür yaşanan siyasi kriz Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın hükümetin istifasını kabul etmesiyle yerini yeni hükümetin kurulmasına bıraktı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun, Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alınmasını kabul etmeyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a rest çekerek hükümetin istifasının kabul edilmesini istemişti.

Koalisyon ortakları YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da Sucuoğlu'na destek vermişti.

Dün toplanan UBP MYK'sı Genel Başkan Faiz Sucuoğlu'na tam desteğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görevlendirme sürecini yarın başlatacağını açıklamıştı. 

MYK YENİDEN TOPLANDI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümetin istifasını kabul etmesinin ardından Ulusal Birlik Partisi (UBP) Merkez Yönetim Kurulu bugün saat 19.00’da UBP Genel Merkezi'nde toplandı. Toplantıya 6 ilçenin başkanı da katıldı.

SUCUOĞLU: UBP’SİZ HÜKÜMET FORMÜLÜ YOK

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu, kritik MYK toplantısının ardından basına bir açıklama yaptı.

Sucuoğlu, hükümetin çok hızlı bir şekilde kurulması gerektiğine vurgu yaparak, hükümet ortakları ile öğle saatlerinde bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı.

“UBP’siz hükümet formülü yok” diyen Sucuoğlu, bu zorlu süreçte UBP’nin hükümet kurma görevini üstleneceğini kaydetti.

Sucuoğlu, “MYK üyelerime teşekkür ediyorum. Oy birliği ile bize destek kararı aldılar. Yarın Parti Meclisi’yle toplanacağız” diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÜNDEM OLACAK"

“Verilecek olan görevin gereğini yapmaya hazırız” diyen Faiz Sucuoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun ile ilgili şu anda bir soruşturmanın gündemde olmadığını belirtti, “Disiplin kurulu ve tüzük gereği önümüzdeki günlerde gündem olacaktır. Şu anda hükümetin yaşadığı krizi ortadan kaldırmalıyız” ifadelerini kullandı.

İstifa sürecini de değerlendiren Sucuoğlu, “Elektrik fiyatları, alkol fiyatları ve son yaşanan olay iki ortağımızda da en az bizim kadar rahatsızlık yarattı. Aldığımız kararları hep birlikte aldık. Cumhurbaşkanlığına da birlikte gittik" dedi. 

Sucuoğlu, yapılan zamlar konusunda gelen bir soruya yanıt vererek, "Sayın Cumhurbaşkanı, Atun’u görevden alabilseydi bugün hemen başka bir arkadaşımızı atayıp sıkıntıları çözecektik, planlanan indirimlerle de ilgilenecektik” diye konuştu.

HASİPOĞLU: ÖNCELİĞİMİZ HALKA HİZMET

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu BRT’ye yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın hükümetin istifasını taktir etmesiyle birlikte bundan sonraki süreci değerlendirmek üzere MYK’yı topladıklarını ve  bundan sonra atılacak adımların belirleneceğini söyledi.

 Hasipoğlu, Cumhurbaşkanı‘nın yarın hükümeti kurma görevini vereceğini ve 15 gün dolmadan sürecin tamamlanacağını vurguladı.

Önceliklerinin halka hizmet ve reformların gerçekleşmesi olduğunu belirten Hasipoğlu, ilk nazarda mevcut hükümetin bunları yapmak için kolları sıvadığını ancak kararı verecek olanın da yetkili organlar olduğunu kaydetti.

Görevi alır almaz görüşmelere başlayacaklarını da kaydeden Hasipoğlu, Sunat Atun ile ilgili olarak da, kabinede bir uyumsuzluk söz konusu olduğunu anımsattı, partide yeniden bir hükümet kurma çalışması içine girileceğinden bir sıkıntı oluştuğuna işaret etti.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar